woensdag 15 januari 2014

Sanne gisteravond met Tommie in de gang gelegd maar in het donker gaf dat gegrom naar elkaar. Sanne toch maar naar de bijkeuken maar dat vond ze prima. Ze was ook gewend in een schuur te zitten dus mogelijk vindt ze het koeler. Ze wil ook niet in mand liggen en ligt op de vloer of op een kleed. Ze heeft probleemloos geslapen tot de volgende ochtend.
Paar keer op geweest voor Gizmo en ook overdag met hem bezig. Helaas op wat muizebeetjes na die hij voor mij oplikt kan ik niet echt zeggen dat hij eet. Ik kan weinig anders doen dan hem knuffelen en dan kwispelt zijn staartje.
Sanne is keurig zindelijk. Wel jeuk aan de kop dus ze was lekker gaan schuren/rollen in het gras dat door de vele regen een modderpoel is. Dus maar meteen gewassen. Ze kan heel erg druk zijn maar hoewel ze qua handling weinig gewend is bleef ze eenmaal in de badkuip keurig staan en liet zich wassen en afspoelen. Maar ja afdrogen dat wilde ze weer niet. Om haar wat droger te krijgen maar een stukje langs de vaart gelopen. Ze mag beter lijngedrag leren maar hoewel ze wat kan trekken was een neusband niet nodig en kon ik prima met haar lopen. De eerste auto was er even wat in elkaar duiken maar daarna geen interesse in het verkeer meer. Lekker snuffelen en ook plassen. Dus eigenlijk valt dat allemaal reuze mee.
In huis reageert ze niet op huishoudelijke apparaten, enkel de stofzuiger is wat vreemd. Ze kan in huis ook heerlijk rustig slapen maar heeft nog soms dat ze uithaalt naar andere honden. Wout is aan het verhuizen en aan het opruimen en kwam honden spulletjes brengen. Hij had Shiva mee die hetzelfde probleem had dus er was wel wat onrust in de roedel. Raphael wilde met Shiva spelen en dat was niet wederzijds dus weer een haal. Shiva had ook een haal. Met Mamba en Phuc ging het wel goed dus afgesproken van het voorjaar als hopelijk het hier wat door is gestroomd met de langzitters om dan ergens te gaan wandelen. Het was leuk om Shiva te ontmoeten. Naar mij toe was ze knuffelig en ik heb heel wat likjes van haar gekregen. Ondertussen zijn we verwend met manden, voer, snoep en benches.
Wout heeft nog even geholpen zodat ik wat goede foto's van Sanne kon maken. Het zijn leuke foto's geworden en hopelijk zullen er mensen voor deze lieverd gaan vallen. Een huisje als hond alleen zal ze denk ik fijner vinden maar verder is het zo een heerlijke knuffel dat ik goede hoop heb met deze foto's reacties te krijgen.
Toen Wout weg was snel wat gezogen en de woonkamer met wat van de spullen ingericht.
Morgen met dierenarts overleggen over Gizmo. Zijn kopje is in de loop van de dag ook scheef gaan staan maar hij valt minder om. Zijn tandvlees is ipv bleek weer normaal van kleur maar ja niet eten. Hij drinkt ook weinig. Plast wel gewoon. Ik moet de medicatie in zijn bek proppen en voel me dan zo een beul want hij vindt het vreselijk. Kijkt sneu maar geniet weer zo van knuffelen. Gizmo lijkt wel te willen maar ja of zijn lijf nog wil?

2 opmerkingen:

  1. Was leuk er even te zijn Maureen. De foto's zijn ook prima gelukt wat ik zo zie. Geniet van de spulletjes zou ik zeggen. Hopelijk nog wat verbetering bij Gizmo want het is echt een schat - met Sanne komt het wel goed denk want ze is een knuffel en lekker aanhalig. Aaitjes en groetjes, Wout

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een ontwikkelingen weer, Maureen. Het hoort bij dieren, maar de momenten zoals nu bij Gizmo hebben ook altijd iets treurigs en doen ook zeer. maar Gizmo is op leeftijd en zijn laatste half jaar bij jou was van goud. De foto's van Gizmo, rollend in het gras en met rode of gele bal, zal ik niet gauw vergeten. Sterkte. Dirkje

    BeantwoordenVerwijderen