vrijdag 10 januari 2014

Sara

Sara is lief. Nee ik schrijf het niet goed. Sara is LIEF!
met hoofdletters dus.

Toch zit Sara hier. Trouwe blogvolgers herinneren haar misschien van september 2012. Een gezin had haar geadopteerd. Ze wilden bewust een kansarm podencootje dat al 2 jaar in het asiel zat en nog nooit een warm thuis had gekend een kans geven op een warm mandje. Ik had verder met de adoptie niets van doen maar omdat het samenviel met opvanghondjes die meekwamen op dezelfde vlucht heeft Sara hier een paar dagen gelogeerd omdat de adoptanten nog met vakantie waren. Vervolgens ontsnapte ze bij haar baasjes thuis bij aankomst. Na een aantal dagen liep ze gelukkig een vangkooi in. Ze leek zich daarna goed te hechten. Was lief met het kindje. Maar nu het kindje ouder wordt en drukker gaat spelen en ook vriendjes en vriendinnetjes op bezoek krijgt werd Sara steeds nerveuzer en zat bibberend in een hoekje. Ze ging uit stress slopen en leek steeds ongelukkiger. Het gezin hield zielsveel van Sara en Sara zeker ook van hun. Maar Sara is ook een podenco. Dit ras is buiten actief en binnen een rustig bankhangertje dat graag knuffelt. Bij haar gezin kreeg ze wel plasrondjes maar lange wandelingen zat er niet in. Ze hoefde weinig alleen te zijn en kreeg volop knuffels maar verder was de thuissituatie door het kindje juist te prikkelrijk voor Sara. Met veel verdriet heeft het adoptiegezin haar afgestaan opdat er een plekje gezocht kan worden waar Sara de rest van haar leven gelukkig mag zijn.
Sara moest wel even wennen aan de roedel. Buiten op straat maar ook in de tuin is het nog spannend maar ze ontlast zich wel buiten en loopt ook lekker te snuffelen dus dat komt wel goed. Hopelijk is ze eerdaags zo gewend dat ze weer heerlijk door de tuin zal rennen net als een jaar terug.
Sara heeft lekkere kleedjes en een mand met dik dekbed. Op de kleedjes ligt ze zelf maar het mandje daar liggen steeds de andere honden in.
Sara komt graag een knuffel halen en ze eet en drinkt goed en ik hoop dat ze hier goed tot rust kan komen.
 Het is weer een opvanghondje erbij. Op zich was Duitsland het vangnet voor Sara dat was voor adoptie zo afgesproken. Ladridos had ook het huisbezoek gedaan. Maar ja hun 3 opvanggezinnen zitten vol met honden die maar niet plaatsen en ze hadden al 2 herplaatsers die ze niet onder konden brengen en ze konden gewoon niets voor Sara betekenen. Ze valt onder bemiddeling van Esperanza en Michiel en Dirkje hebben mij in het verleden al zo vaak geholpen en Sara zit zo in mijn hart dat ik besloten heb om Sara op te nemen. Lange wandelingen zit er voorlopig niet in maar dat geeft op dit moment nog niet omdat Sara gewoon buitenshuis nog veel socialisatie nodig heeft. En verder in huis weinig prikkels opdat ze tot rust komt in haar kopje.
Het is zo een LIEFFIE en dit meisje verdient echt een gouden plekje.

3 opmerkingen:

 1. Wat een dotje...daar had Johnny vast veel mee gespeeld. Dat ze maar lekker mag bijkomen bij jou en snel haar gouden mandje vindt. Groetjes en aaitjes en een knuffel van Johnny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer jammer. Maar...hier valt mens en hond niks te verwijten lijkt mij zo. We draaien een paar extra duimpies hier. Aaitjes en groetjes, Wout

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onder jouw hoede zal Sara snel opbloeien, Maureen. En als je dan goed in kaart hebt wat niet goed is voor Sara en wat ze juist wel nodig heeft, dan gaan we ons stinkende best doen een passend huisje te vinden, want inderdaad, ze is LIEF. En jij ook, dat je dit wilt doen.
  Dirkje

  BeantwoordenVerwijderen