zondag 21 september 2014

Kromme poten? Wat nou Kromme Poten?!!!

Pelle heeft nog duidelijk veel te verwerken al is hij ook weer blij en speels. Maar nog diaree en wat snauwerig in zijn contact met andere honden terwijl hij normaal ze zo geweldig vindt maar hij wordt gelukkig steeds meer terug de oude vrolijke gezellige Pelle.
Dit is Whoopi. Centebak en achterpoten zullen we het maar niet over hebben. Loopt nu al weer 7 jaar hier rond als opvangblijvertje. Zeker 10 jaar oud maar ik vermoed dat ze ouder is. Maakt graag nog een lange wandeling hoor. Er zijn nog steeds mensen die haar met afschuw bekijken.

Normaal schrijf ik nooit veel om de reden van afstand bij herplaatsers want kost alleen maar energie en ik kijk liever vooruit met een hondje. Maar in dit geval was het zo onbegrijpelijk en aan de lieve en ook verontwaardigde berichten te lezen voor andere mensen ook niet.

Zo kreeg een een lieve mail van Gerrie

Met verbazing lees ik, dat Pelle teruggebracht is, OM ZIJN KROMME POTEN?????!!!!!
Zelf heb ik grote roedel. Hondjes met flaporen, een staand oor een flapoor. Scheel, blafferig, centebakkies. Eentje verliest af en toe ontlasting. Sommige plassen liever binnen dan buiten. En ja hoor, ook enkele met kromme poten.
Hierboven een foto van Taco, die door Gerrie enkele jaren is geadopteerd. Ze schrijft:
Taco rent als de beste, loopt trappen, en gromt iedereen weg die het maar wil horen. Ja, we houden wel in de gaten of alles goed gaat. Zijn pootjes niet kapot gaan, zijn rugje wel goed blijft gaan etc. Nou ik heb een paar honden, die af en toe last hebben van hun rug, maar daar hoort Taco niet bij. HOE is het toch mogelijk, dat mensen voor zo n futiliteit een hondje weer wegdoen

In belang van Pelle proberen we weer vooruit te kijken. Weer het vertrouwen gaan vinden als mensen reageren want je hoopt toch weer op reacties voor hem en kunt moeilijk mensen die te goedertrouw reageren gaan afblaffen en met wantrouwen tegemoet treden. Ik hoop eigenlijk even op een leuke reactie en plaatsing voor 1 van de andere honden maar helaas het blijft stil. Zelfs voor Hachiko niets.

Helaas ook geen nieuws over Chester die zoek is in Kerkrade Limburg.

3 opmerkingen:

 1. Maureen: verspil geen energie meid. Er zijn nou eenmaal mensen die met alle geweld iets recht willen praten wat krom is. Laat ze lekker in hun sop gaarkoken en afgaan. De boodschap is simpel: energie in HET gouden mandje voor Pelle steken. En vooral...niks op proef. We duimen (ook voor de andere doggies hoor). Aaitjes/groetjes, Wout

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Precies Maureen! We gaan door! Juist voor de kromme pootjes, de blinde oogjes, de ouwetjes enz. Het leven is pas het leven met alles en iedereen erop en eraan, de bergen en de dalen....
  Zometeen stappen we in de auto naar Schiphol en halen de 5 geluksvogels van La Linea op. Blijft altijd even bijzonder.
  Tot straks met de volle auto (Niki en Rafa gaan mee: dus 7 stuks op de terugweg :) Dirkje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Gerrie, Leuk Taco weer eens te zien :) Looking GOOD!!! X

  BeantwoordenVerwijderen