woensdag 3 september 2014

elk stapje telt

Bange Haly ontwikkelt zich super. Hij wordt speelser, vrolijker, aanhankelijker en dapperder en heeft zelfs af en toe een vermanend woord nodig.
Haly heeft nog 10 dagen om aan de lijn te leren lopen want wat zou het fijn zijn als hij dit kan als zijn baasjes hem halen. Echter zodra hij druk voelt van de lijn is zijn automatische respons tegengas geven en hij blokkeert lichamelijk en geestelijk volledig. Probleem want door het laatste blokkeer je het leren. Ik heb de stapjes steeds kleiner gemaakt en na lange tijd zoeken nu eindelijk stap 1 gevonden. Hem met etenstijd intuigen en de lijn vast houden terwijl hij eet. Dit opgebouwd naar lopen naar hoopjes brokjes in de gang, de bijkeuken en nu ook al buiten al is het hooguit 5 meter en blokkeert hij nog af en toe maar steeds meer lijkt hij de druk van de lijn (die ik er express op zet) nu te koppelen aan ik moet een stap vooruit doen naar het hoopje voer ipv ik moet een stap achteruit doen en hopen dat ik kan vluchten. Hoever we komen in de komende 10 dagen weet ik niet. Maar als hij maar het intuigen als iets positiefs gaat zien dat zou al een goede basis zijn.

Laika vindt het intuigen nog steeds niets maar laat geen plasjes meer lopen. Eenmaal aangelijnd gaat het eigenlijk fantastisch. Hij maakt grote stappen vooruit nu en loopt soms bijna onbezorgd en soms bijna genietend achter Whoopi aan die me zoals altijd weer super helpt op straat. Verkeer is soms wat eng maar er is direct herstel en hij durft te snuffelen en zelfs te trekken dat ie nog even verderop ook wil ruiken. Ontlasten doet hij niet aan de lijn en we lopen nog maar korte stukken maar hij heeft erna niet dat hij banger voor mij is of dat hij me naar huis terug sleurt dus ondanks dat het spannend is, vindt hij het leuk spannend.

Pelle had gister samen met Sereno een lange wandeling gemaakt. Ondanks zijn kromme poten heeft hij nu zo een sterke conditie gekregen dat hij probleemloos de 5 kwartier mee liep en totaal niet moe leek. Mijn ouders vertelden gister over deze grote paddestoel dus die heb ik vandaag met wandelen maar even op de foto gezet.

1 opmerking:

  1. Klasse Maureen...er komt dus lijn in met de (aan)lijn. Ga zo door. Enne...inderdaad juweel van paddestoeljoekel. Aaitjes en groetjes, Wout

    BeantwoordenVerwijderen