zaterdag 10 mei 2014

vlam in de pan

Tino is de laatste tijd Sereno wat aan het provoceren. Normaal gaat Sereno elk conflict uit de weg en laat Tino zich prima sturen. Ik was in de tuin aan het werk en er was grote opwinding omdat er iemand bij het tuinhek stond. En dus een kluwen honden op kleine ruimte. In plaats van de honden naar binnen te roepen, laat ik ze. Megastomme fout van mij en gevolg was vlam in de pan. Tino haalt uit naar Sereno. Die verdedigt zich en is sterker dan Tino. Eerst alle kleintjes binnen veilig gezet en toen de heren uit elkaar gehaald maar gevolg is wel dat Tino 2 gaten had. Snel dierenarts gebeld en we konden meteen komen. Tino is heel makkelijk gelukkig dus hij hoefde geen roesje maar kreeg gewoon zo onverdoofd even nietjes in zijn kop en gaf geen krimp. We stonden zo weer buiten. Wat ie vervelender vindt is dat ie een kap om moet opdat hij er niet aan kan zitten. Rust in huis is weer herstelt gelukkig. Beide honden zijn op zich sociaal maar Tino is de verhouding in de roedel met Sereno aan het aftasten en dan is dit net de druppel die de vlam in de pan doet slaan. Tino en Sereno kan ik niets verwijten; ik had zelf het voor moeten zijn. Tino vindt zich zelf super zielig met kap maar het voordeel is wel dat hij waarschijnlijk ook niets meer in zijn hoofd haalt voorlopig. Sereno had gelukkig verder niets. Ze lopen verder gewoon bij elkaar in de huiskamer. Ik heb een groot kleed voor Tino neergelegd omdat die niet weet hoe in een mand te stappen maar die gaat steeds op de vloer liggen en Linda gaat blij op het kleed liggen.

Helaas tot nu toe nog altijd geen reacties. Ik hoop van harte natuurlijk dat er snel geschikte reacties gaan komen en het verder gaat doorstromen. Wanneer Rizas naar huis mag heb ik nog niet gehoord. Zij staat in ieder geval gereserveerd en dat is fijn.

1 opmerking:

  1. Je zou bijna zeggen....ook het alsmaar natte weer speelt een rol. Mijn Shiva is ook de kluts wat kwijt lijkt het. Goed: orde herstelt bij jou begrijp ik dus toch maar wat aaitjes bij deze. Groetjes, Wout

    BeantwoordenVerwijderen