dinsdag 27 mei 2014

blij met nieuwe tuigjes

Ik heb sinds een jaar speciale buikbandtuigjes. Ik heb er al heel veel plezier van gehad. Onlangs een link gekregen naar een website van Sientas in Duitsland waar ze niet zo duur zijn. Het opsturen kost wel euro 15 maar door er meerdere tuigjes tegelijk te kopen valt dat wel mee.
Ik heb nu een leuke voorraad met grappige kleuren. Ze zijn stevig en goed genaaid. Met sluitingen die je extra op slot kunt doen. En goed verstelbaar voor de juiste maat.
De meeste opvanghonden hebben het slechts tijdelijk nodig. Tessa heb ik het de eerste keer wandelen om gehad gewoon om te zien hoe ze reageerde tijdens de wandeling. Tessa kan gewoon met een halsband nu lopen. Sommige honden zullen wat langer nodig hebben om aan verkeer te wennen maar kunnen dan tegen de tijd van adoptie wel over naar een gewoon tuig of halsband. Maar sommige honden kunnen voor hun eigen veiligheid beter uit geadopteerd met zo een buikbandtuigje zoals Sara en Sereno en dan is het fijn dat ik nu tuigjes op voorraad heb. Dan zwaai ik ze toch met wat meer gerustheid uit. Er lopen zoveel ontsnapte honden los in Nederland. Waaronder Mila die tegelijk met Sereno is gevlogen en die ik gezien heb en die ook zo mensenschuw is. Sara is al meermaals ontsnapt geweest bij de eerste adoptanten en hopelijk zal dit in de toekomst niet meer voorkomen.

Je kunt ook andere soorten met zachtere voeringen bestellen. Je kunt ook bv je mobiele telefoonnummer er op laten naaien. Zeker een aanrader voor wie een hond uit het buitenland adopteert. 

1 opmerking:

  1. Ze kunnen ZO de catwalk op Maureen. Aaitjes en groetjes, Wout

    BeantwoordenVerwijderen