zaterdag 24 mei 2014

Tessa

Gister inene maar liefst 2 reacties voor Rizas. Beiden met katten dus niet echt ideaal. De ene reactie heeft al terug gereageerd en heeft serieus interesse. Het is ook zeker goed voor een hond maar onduidelijk is of het ook de juiste leefomgeving voor een druk hondje als Rizas. Door een huisbezoek zal daar meer duidelijkheid in komen. Ondertussen zoeken we wel gewoon verder voor haar.

De logeeropvanghond van Sphoek is geadopteerd en heeft geen logeeradres meer nodig maar omdat het asiel overvol zit en ik stichting Sphoek al meer dan een jaar niet geholpen heb, zijn we gaan overleggen hoe ik kon helpen. Ik hielp meest met de puberreuen maar dat is naast Tino geen optie. Er was een reu heel urgent maar geen opvang voor reuen beschikbaar. Nu gaat de reu toch bij iemand in opvang begin juni en heb ik daarvoor in de plaats een teefje in opvang die het ook hard nodig had. Er was gister een plek op de vlucht vrij. Anders was het wachten tot augustus. Tessa is het type waar meerdere opvanggezinnen geschikt voor zijn dus mocht het hier deze maand niet meer gaan doorstromen dan zou ze in juni als andere opvanggezinnen hun hond plaatsen of ze terug zijn van vakanties nog door kunnen naar een andere opvang. Maar ik hoop natuurlijk dat ze gewoon vanuit hier mag plaatsen en niet onnodig hoeft te verkassen.

Tessa was als schattig pupje geadopteerd en als oudere pup weer terug gedumpt. In het asiel heel rustig en lief.
Ontreddert kwam ze gisteravond aan.
Maar al gauw liep ze vrolijk rond.
Lange lijn ingeruild voor sleeplijn.
Maar ook de kennismaking met de honden was geen probleem dus die sleeplijn er ook af.
Sociaal in de roedel en zeer fotogeniek.
Vanochtend lekker gewassen. Ze wil graag rennen en spelen.
Tennisbal is favoriet.
 
Een crème van een hond!
Tessa loopt blij kwispelend met je mee aan de lijn. Ze is nieuwsgierig maar soms schuchter en ontwijkend. Niet bang van verkeer en loopt zo mee door drukte maar kan bv een zinken teil met violen eng vinden. Kan rustig door mensenmassa en reageert nieuwsgierig naar mensen en de spullen in hun armen maar hand die haar wil aaien kan ze weer ontwijken. Tessa heeft in Spanje waarschijnlijk weinig van de wereld gezien en verder heeft de spannende reis veel indruk op haar gemaakt maar met socialisatie en een liefdevolle warme omgeving komt het zeker goed met dit meisje.
Tessa kan leuk zelf spelen of gewoon even rennen over het gras. Maar ze vindt het ook leuk om met andere honden te spelen. Sereno weet nog niet goed raad met haar. Hij wil eigenlijk wel spelen dus dat zou erg leuk zijn dat Sereno eindelijk eens een speelmaatje heeft van zijn grootte. Ze lijkt (tuin)zindelijk en is in huis tot nu toe een rustige hond. Kan nog wel enthousiast tegen je opstaan voor een knuffel.Tino is weer in mopperstemming dus daar loopt ze met een boog omheen. Hopelijk voor Tino komt er snel een eigen plekje voor hem.

3 opmerkingen:

 1. Opbeurend nieuws al met al (reactie Rizas en opvanghond die zich gelijk thuis voelt begrijp ik en een mandje voor loge =dus van alles wat zeg maar). We duimen. Aaitjes/groetjes, Wout

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Maureen

  Tommie leek ook niet geschikt bij katten en dat is ook goed gegaan, dus ik hoop dat het met Rizas ook wel goed komt. Als de kat maar honden gewend is, dan komt het vast goed. Ik hoop dat het huisbezoek goed uitpakt!!! We duimen weer. Voor Tessa is er vast ook snel een gouden mandje! Super van je dat je ondanks de langzitters toch nog weer een hondje een kans geeft. Je bent een kanjer!!!

  Liefs Nathasja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk Tessa zo te zien. Ik dacht gister even oei, wat wordt dat, toen ze het op Schiphol zo eng vond om uit de kennel te komen en geen contact met ons maakte. Maar de lekkere trainers van Farmfood wilde ze wel en dat was natuurlijk weer een goed teken.
  Wat heb je haar al mooi gemaakt! Gister stoven de plukken haar alle kanten op. Wat geniet ze nu!
  We duimen voor Tessa en Rizas en de rest natuurlijk! Dirkje

  BeantwoordenVerwijderen