maandag 19 mei 2014

ditjes en datjes

Rafa en Niki zijn vandaag weer naar huis gegaan. Baasjes hadden goede gesprekken gehad in Spanje en voor 1 refugio is er waarschijnlijk binnenkort een overdracht/verkoop en een andere overkoepeling waardoor de continuiteit en dus de toekomst van het asiel ook op de lange termijn gewaarborgd is. Super natuurlijk.
Voor de andere ligt het gecompliceerd en zit er nog weinig schot in na een jaar. het ligt ook moeilijk met de crisis en de prioriteit van de dag zelf doorkomen en voer voor de honden hebben en de continutiteit van het asiel in de toekomst. Het is altijd makkelijk praten als je in Nederland zit. De crisis heft zwaar tol in Spanje op dit moment. Ik ben dankbaar dat ik een steentje kan bijdragen door opvang maar het is maar een klein druppeltje. Sereno was verkeerde inschatting maar ja als ik zijn dankbare poot krijg en trouwe blik in de ochtend omdat hij je laat weten hoe blij is in je gezelschap te zijn, dan geen haar op mijn hoofd die er aan zou denken om hem terug te sturen naar Spanje omdat hij zo moeilijk te plaatsen is. Dan ben ik alleen maar blij dat hij hier is en zoveel heeft geleerd het afgelopen jaar en nu alle kans heeft om wel op de juiste plek terecht te komen.
Verder natuurlijk volop genoten van de zon. De honden zijn er ook helemaal blij mee.
Met Tino vandaag bij de dierenarts. Wond kop helaas nog niet goed genezen. Zalf mee en voor zekerheid toch maar kuurtje antibiotica. Vindt Tino prima want die pillen gaan in lekkere vers vleesvoeding. Yummie. Met 19.5 kilo is hij nu helemaal terug op normaal gewicht. Er hoeft niets meer af en hij hoeft geen dieet voer meer.

1 opmerking:

  1. We blijven duimen voor Sereno - dus wie weet. Het kan soms raar lopen Maureen. En ach....veel kleine druppeltjes doen ook wel hun werk. Aaitjes/groetjes, Wout

    BeantwoordenVerwijderen