zaterdag 22 juni 2013

Windekinderen

Een windekind....... misschien herinneren jullie hem nog van 3,5 jaar geleden want het is Cavalier die hier in januari 2010 in opvang zat.
Al is hij behoorlijk vergrijsd in de afgelopen jaren.
Maar is zijn grijze snoet niet prachtig!
Cavalier zijn baasje kreeg 2,5 jaar geleden de diagnose kanker en ook nog eens ongeneeslijk. Ze konden niet zeggen of hij weken, maanden, jaren had. Nico wilde zo lang mogelijk proberen om zijn honden te behouden. Zijn honden betekenden alles voor hem. Ik wist dat er een moment zou kunnen komen dat Cavalier terug zou komen voor opvang en helaas is Nico vorige week plots heel slecht geworden en in het ziekenhuis opgenomen met een slechte prognose. Dus Cavalier is hier vanmiddag gekomen voor opvang en herplaatsing.
Nico had echter 3 honden. 1 hond was terug naar de betreffende stichting. Cavalier terug naar ACE die in zijn geval de bemiddelende stichting was. Maar ja de 3e hond is heel oud en ooit als pup geadopteerd uit een asiel in Nederland. En naar het asiel terug was geen optie.
Gizmo heeft de nodige vetbulten, houdt vocht vast, is slechthorend en slechtziend aan het worden, is stram en zal nog wel meer ouderdomskwaaltjes hebben.... inslapen? Maar ja het is ook een hond die blij wordt van een wandeling, die gek is op plonsen door water, die nog echt met vreugde kan spelen en die nog kwaliteit van leven heeft. Geen idee hoe lang Gizmo nog zal hebben maar het was voor mij een no brainer. Het mag hier dan erg vol zitten maar natuurlijk kwam Gizmo mee met Cavalier. Zodoende kan hij met hulp van Cavalier hier wennen. Volgende week zal ik met hem naar de dierenarts en overleggen. Of hij nog herplaatsbaar is, dat is de vraag. Anders blijft hij hier voor zijn oude dag. Gelukkig vindt Gizmo het geweldig al die hondjes hier en liep hij met een blije lach op zijn bek rond.
Met dank aan Michiel en Dirkje die ik belde om hulp en die belangeloos niet alleen wilde helpen met rijden maar ook toen de informatie over Gizmo kwam meteen toezegde dat hun stichting Esperanza Hoop voor Honden vangnet zal zijn voor Gizmo. Dank aan Angela die als thuiszorg medewerkster betrokken was maar bereid was ook prive zich in te zetten voor de honden van Nico. Zij heeft vandaag ze half Nederland doorgereden naar een punt waar ze weer overgedragen zijn aan Michiel en Dirkje die ze hier gebracht hebben. Met elkaar hebben we zo deze lieve windekinderen kunnen helpen.
Michiel heeft ook nog een oud matras voor mij naar beneden gehaald. Die moet toch eigenlijk weg en zodoende had ik iets voor Gizmo zijn stramme lijf en voor Cavalier zijn knokkige windhondenlijf. Nou de kleintjes lagen er meteen op en ook Sereno kon het waarderen. Gizmo nog niet... die ploft op de grond. Kleedje op de grond neergelegd... ploft ie ernaast.
Inmiddels ligt Cavalier alias Raphael er wel op. Al vindt hij het kleine mandje in de gang waar een heel lekker kussen in ligt voor Moos ook erg behaaglijk :) Cavalier is de asielnaam en daar had ik in 2010 niets aan veranderd maar Nico heeft hem de prachtige naam Raphael gegeven. Zijn naam staat ook op de prachtige halsband. En als dank aan Nico die Raphael fijne jaren heeft gegeven, blijft Cavalier hier gewoon Raphael heten. Het is voor mij wat wennen omdat ik automatisch in Cavalier denk maar het went ongetwijfeld snel genoeg.  

3 opmerkingen:

 1. Elke dag lees ik jouw blog maar reageren doe ik eigenlijk nooit. Toch wil ik nu even zeggen dat je een bijzonder mens bent. Super wat je doet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen idee wie je bent omdat er geen naam staat maar dank je. Het spreekt voor mij vanzelf maar waardering is altijd erg fijn.

   Verwijderen
 2. AchAch...wat triest voor de baas. Maar ook voor zijn doggies. Wat zullen ze elkaar missen vermoed ik. Ook niet iets om 1-2-3 bij stil te staan dat de om gekeerde wereld ook wel eens voorkomt (een baas die eerder van deze wereld vertrekt dan zijn dierbare 4 voeters). Sterkte voor hem en de doggies. Ze zullen hun (tijdelijke) plekje bij jou heus wel waarderen Maureen. Groetjes, Wout

  BeantwoordenVerwijderen