dinsdag 18 juni 2013

Wandelen met Sereno

Met Sereno ben ik nog weinig met de auto weg geweest en omdat hij wandelen nu steeds leuker gaat vinden, besloten vroeg naar het bos en heide te gaan opdat hij weer een positieve ervaring met de auto op doet. Mamba en Phuc mee omdat ze makkelijk los kunnen en Sereno ten voorbeeld kunnen zijn.

Bij aankomst bij het bos kwam hij onrustig uit de auto. Toch een soort gedesorienteerd denk ik. En toen kwamen er prompt twee dames met een yorkie aan. Ondanks paar meter afstand vond hij het zo eng en viel in me armen voor steun. Even rust genomen en toen gaan wandelen en het ging goed. Hij was lekker aan het snuffelen en de nordic walkster die we in het bos tegen kwamen werd bekeken maar omdat Phuc en Mamba die ik mee had niet reageerden bleef Sereno rustig naast me staan. Op de heide zelf was het leeg en kreeg hij de lange lijn. Wat heeft hij genoten. Hij houdt met super in de gaten, komt nog voor je hem roept :) en hoewel hij snuffelt bij het leven heeft hij denk ik geen echt jachtinstinct om er vandoor te gaan om te jagen. Echter omdat hij van simpele dingen nog ontzettend kan schrikken blijft hij aangelijnd want hij zou echt op de vlucht kunnen slaan. In het bos terug kwamen we nog een wandelaarster tegen. Sereno bij me geroepen en in de kant gestapt en Sereno bekeek de dame redelijk rustig. Toen we even kort praten zag je de spanning uit hem gaan toen hij zag dat deze mevrouw op afstand bleef en bij het doorlopen heeft hij net als bij de nordic walkster niet omgekeken. Wat hij op straat nog wel kan doen. Super dus. Het was geen lange wandeling maar voor Sereno is zo een half uur indrukken opdoen via neus en ogen overweldigend en hij was geestelijk kapot. Maar volgens mij heeft hij genoten. Temperatuur was toen nog goed te doen.

Ik hoop dat Sereno zo gaat leren dat de auto leuk is en er zelf in gaat springen en verder dat hij leert dat hij bij spannende momenten steun mag komen zoeken en niet hoeft te vluchten.
Hierboven nog een filmpje. Zie Sereno genieten!

3 opmerkingen:

 1. En zo kan je aan EEN klant je handen vol hebben he Maureen? Ben benieuwd hoe hij met het onweer omgaat wat vandaag/woensdag op komst zou zijn. Naar die vuurdoop kijk ik met mijn Shiva ook uit (ahum). Groetjes, Wout

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is al een lange weg gegaan en heeft een lange weg te gaan. En nu wachten op baasjes die dit snappen en geduld hebben, want het is gewoon een lief dier. Dirkje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Maureen, wat een genot om hem zo te zien, de angst ken ik maar al te goed van Gaudi, wanneer hij kinderen hoort of ziet is hij nog totaal in paniek maar Sereno lijkt me net zoals hem een superlief karakter.

  Lieve groetjes Mieneke

  BeantwoordenVerwijderen