maandag 24 juni 2013

Gizmo controle dierenarts

Na de lunch met Gizmo naar de dierenarts. Raphael meteen mee dan kon ik hem even daar op de weegschaal zetten. Hij is ruim 22 kilo en heeft vanavond ontwormingspillen gehad en dan moet je altijd gewicht weten vandaar.
Gizmo is ruim 27 kilo. Hij lijkt dik maar het zijn allemaal hobbels en bobbels en dierenarts zei dat hij verder niet hoeft af te vallen. Zijn lange nagels zijn geknipt en hij loopt nu veel beter. Wel een bloedvat geraakt dus dat geeft meteen een bloedbad. Raphael was geent in mei maar Gizmo niet en aangezien hij altijd wel zijn entingen gehad heeft en nu oud is laten we dat zo. Als het goed is zal hij gewoon immuun zijn voor de rest van zijn leven. Gizmo zijn hart is goed dus geen directe zorgen. Wel is hij stram en geeft hij pijn aan op de onderrug en daarom heb ik pijnstillers mee om te kijken of hij zich dan wat beter kan bewegen. Mogelijk in de toekomst dat ze nog eens urine en bloed na kunnen kijken op zijn orgaanfuncties. Verder tja hij is oud. Zijn hart is goed dus ze kan niet zeggen hoe lang hij nog heeft maar voor dit type hond is hij echt heel oud dus als hij er nog een paar maanden aan vast plakt is het mooi. Ik ga er maar half half van uit dat Gizmo een blijvertje zal zijn. Maar hij is zo lief en vindt andere honden gelukkig heel leuk dus ach.
Bij thuiskomst was helaas het bloed weer flink gaan lopen. bijkeuken en gang met bloedspetters. Thuisblijvers opgewonden dat ik er weer was, vooral Granola die dan ook erg blafferig is en dan ook nog dat bloed ruiken gaf veel opwinding. Ze waren hier ook nog aan de weg bezig en er moest gewaakt dus veel onrust in de roedel. Om even voor vijven ging ik met de honden naar buiten. Sereno moet altijd wennen aan nieuwe honden en kan dan zeg maar een hapje proeven ipv te ruiken. Vervelende gewoonte die de nieuwelingen schrik geeft. Gebeurt verder weinig en zelfs kortharige kleine hondjes als Buddy en Granola hebben dan geen schade en de volgende dag is het dan goed. Maar nu door de oprust ging Sereno weer. Gizmo merkt niets maar bij een dunhuid als Raphael is dat dus meteen raak. Windhonden hebben een heel dunne huid. Het is gelukkig niet diep maar Raphael is al onlangs bij zijn oude thuis gebeten door een staffie en had daar fikse littekens van op zijn kont en is al op zijn hoede als honden aan zijn kont willen ruiken en dan wil je er dit niet bij hebben. Sereno heb ik even een snoetje omgedaan en na het eten toen we naar buiten gingen de muilkorf die met Raphael en Gizmo was meegekomen. Sereno helemaal onder de indruk van dat ding. Raphael had meteen het door van okay die kan niets meer doen en liep weer onbezorgd rond en kwam vlot mee naar binnen en weer lekker in huiskamer knuffels halen en op matras liggen. Muilkorf is inmiddels weer af want Sereno is weer helemaal rustig en de roedel gelukkig ook. Hopelijk is Sereno morgen ervan doordrongen dat de nieuwelingen er gewoon bij horen en is het geen probleem meer net als met de vorige nieuwelingen in de roedel. Raphael is gelukkig weer helemaal ontspannen. Hij doet het verder goed in de roedel en je wilt dat de nieuwelingen zich welkom voelen en veilig en ontspannen. Gizmo lijkt gelukkig ook zijn draai wel te vinden. Hij slaapt veel maar als je even met hem speelt met zijn balletjes buiten dan is het weer helemaal de jonge hond van weleer en straalt hij.

1 opmerking:

  1. Zozo....dat was me een drukte met die APK's en creche thuis Maureen. Maar gezellige drukte wat ik zo lees. PS: mijn adoptiedame heeft trouwens ook dat vervelende trekje van liever een hapje dan snuifje bij andere honden. Ik werk eraan. Aaitjes en groetjes, Wout

    BeantwoordenVerwijderen