zondag 2 december 2012

zondag nieuws

Het blijft ongekend rustig, zelfs voor de tijd van het jaar.

Toen ik in 1 dag tijd 2 reacties via ACE binnenkreeg voor Ziera kreeg ik weer even hoop maar helaas bleken beide gezinnen niet geschikt en nadien is het weer eng stil. Wel aanvragen voor opvang in mijn mailbox maar geen reacties helaas.
Luca had ik met een dure top advertentie op marktplaats gezet. Zonde van het geld want hij stond meest op pagina 5-10 en werd nog steeds slecht bekeken en het leverde geen reactie op. Maar bij het opnieuw zetten een waarschuwing van Marktplaats dat ik die advertentie al eens gezet had en dat ze hem hadden verwijderd. Zo schiet het niet op natuurlijk als hij niet geadverteerd wordt.

Blacky gaat ontzettend goed vooruit inene en gister met wandelen langs de vaart negeerde hij alle verkeer, zei hij probleemloos mensen op straat gedag en een vreemd hondje. Droopy was erbij en die is zeer sociaal en dat helpt zeker. Heel af en toe als hij zich bv vastloopt dan verschiet ie nog "in gevecht met de lijn" maar hij hersteld nu goed. Hij blaakt van zelfvertrouwen en hij schiet in zijn waaksheid nu een beetje door. Binnen prima verbaal te corrigeren maar hij ging het ook buiten in de tuin doen en hem daarom even een kort jachtlijntje omgedaan. Dat zat om zijn hals en dat wilde ie niet en hij ging meteen gillen dat de buren wel gedacht moeten hebben dat ie mishandeld werd. Skipper kon er niet tegen en haalde ook uit maar effect was wel dat Blacky zich daarna voorbeeldig gedroeg. Vandaag dit energieke manneke dus maar mee op de wandeling. Ik had de 8 kleintjes mee tot groot verdriet van Luca en Ziera. Drie kwartier op tractor pad. Voor Droopy en Skipper is dit lang genoeg maar Blacky die had energie voor 10. Voor het eerst was ie los en hij wilde rennen, nee vliegen, hup op naar de horizon. Chatet die al vaker los was en normaal goed bij me blijft wordt dan aangestoken en rende mee. Blacky was dus af en toe best ver weg maar kwam gelukkig ook wel weerom. Hij moest gewoon even lekker uitrazen. Dat zie ik meer als energieke hondjes hun eerste wandeling krijgen waarbij ze los mogen. Hij moet echt bij baasjes die lange wandelingen gaan maken en ik vermoed als ie nog beter lijngedrag laat zien dat hij zo klein als hij is ook prima mee naast de fiets zal kunnen.
Droopy bij thuiskomst lekker gewassen. Hij bleef opvallend braaf staan in de badkuip. Speciale shampoo voor huid en vacht gebruikt. Daarna Mamba ook even te grazen genomen want die had voor de 2e keer deze week in de viezigheid gerold. Net zat ze bij me op schoot en rook gelukkig weer heerlijk.
Droopy al een paar keer gewogen; ik kan het niet laten maar de ene keer is ie lichter en de andere keer 100 gram zwaarder. dat zal dus meer te maken hebben met zijn darm, maag en blaasinhoud. Maar toen we vanochtend met de auto weg gingen had hij voor het eerst de kracht om zelf in de auto te springen. Aan het einde van de wandeling lukte hem dat niet meer, maar het geeft je toch het idee dat hij zich ietsje krachtiger voelt. 

2 opmerkingen:

  1. Hoop doet leven Maureen - geniet ondertussen lekker van je opvangknuffels. Groet Wout

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet te geloven dat dit dezelfde hondjes zijn: nog nooit buiten geweest in hun leventje in Spanje en daarom zo angstig dat Chatetje een plasje liet lopen en Blacky aan één stuk door kwijlde, en nu beide een leventje van vrijheid en blijheid. Loslopen en je durven uiten, tja en dat gaat natuurlijk zeker in den beginne wat onaangepast, maar wat een vreugde ... En wat mooi om die veerkracht te zien na zo'n bestaan. Dirkje

    BeantwoordenVerwijderen