woensdag 12 december 2012

kleine nieuwtjes

Even wat kleine nieuwtjes.
Drie kerstkaarten al binnen. Twee van adoptanten dat is wel grappig. En uiteraard zeer gewaardeerd. Zelf alleen de wintermompelmannetjes in vitrinekast gezet. Hopelijk van het weekend tijd om de kerstboom neer te zetten en kerststal en rest van de  kerstversiering. Dan heb ik het weer gezellig zo op het einde van het jaar in huis.

Met Droopy gaat het goed. Zijn ontlasting varieert nog maar de laatste 2 dagen is het soms ook echt bijna gewoon normaal. De speciale brokken geven juist diaree dus ik heb nu een grote bestelling vers vleesvoeding gedaan van betere kwaliteit. Wat duurder maar het geeft bij hem de beste ontlasting en vertering. Hij eet gewoon 4 maaltijden en bij elkaar als voor een hond van 40 kilo maar nu die eerste kilo eraan is ga je echt verschil zien en dat geeft moed om door te gaan. Verder opnieuw de collustrum therapie gekocht. Dat was al weer op maar heeft dus duidelijk resultaat als het gaat om het vernieuwen van de darmwand in de dikke en dunne darm opdat deze beter vocht en voedingsstoffen kunnen opnemen. Droopy is nog steeds heel mager maar die kilo erbij kun je toch wel zien en voelen. Zijn ribben, wervels en kontbeenderen steken net iets minder uit nu.
In overleg met Sphoek besloten om Skipper zijn slechte gebitje morgen nog even door de dierenarts onder handen te laten nemen. Hij kan wel kauwen maar echt harde dingen niet en zijn bekkie gaat snel bloeden bv bij het apporteren van harde balletjes. Begin november zei de dierenarts al van er moet echt wat aan gedaan en ik had niet voorzien dat hij zo lang in opvang zou zitten en je wilt het niet nog tot het nieuwe jaar laten wachten.
Skipper heeft nu wel adoptanten in zicht maar Sphoek wil hem graag netjes afleveren en voor de adoptanten en Skipper is het niet fijn als hij net binnen is en nog moet wennen en ontstressen en dan ook nog eens naar de dierenarts onder narcose moet. Dus gaat het van de week gebeuren.
Dan mag ik niet meer klagen want er blijven toch regelmatig reacties binnen druppelen voor Blacky. Hij is kennelijk populair. Helaas willen of kunnen mensen niet voldoende in hem investeren en hoewel het verbazingwekkend hoeveel hij in een maand hier geleerd heeft kun je niet verwachten dat hij alles al aankan.

Tot mijn verbazing krijgt Chatet maar geen reacties. Meest zijn zwarte hondjes moeilijker te plaatsen dus ik verwachtte juist reacties voor broertje Chatet die er ook aandoenlijk uit ziet met zijn snoetje en verschillende oorstanden.

Net helemaal blij want eindelijk eindelijk eens een reactie voor Luca. Luca die zo makkelijk is en zoveel kan.... maar helaas hij moet met katten kunnen en overal los kunnen en tja het is wel een podenco en geen slaafse herdershond. Echt jammer. Hij kan op grote heidevelden, stranden, open landelijke plekken zonder wild wel los maar in het bos bv niet. Luca heeft ook geen enkel probleem om aangelijnd te blijven en in Nederland is zoveel aanlijnplicht maar toch willen mensen meest een hond die maar overal los moet kunnen. Jammer want voor de rest is hij zo makkelijk, goed opvoed en lief. Hij was gister weer bij mijn ouders en krijgt dan 3 lange boswandelingen. Aangelijnd maar hij is druk bezig want hij pakt altijd graag een grote zware tak aan het begin van het bos en draagt die dan de hele wandeling mee. Over een workout gesproken!! Geen wonder dat hij zo een gespierde nek heeft :)

1 opmerking:

  1. Drukdrukdruk dus zo te lezen bij jou Maureen - en ach wie weet...neemt de kerstman nog een paar herplaatsings mandjes mee. Groetjes Wout

    BeantwoordenVerwijderen