zondag 16 december 2012

Voor de Droopy fans

Mijn kleine vriendje is er nog. Steeds weer dankbaar kwispelen. Gister at hij van muizebeetjes steeds iets meer en meer en ook verschillendere dingen. Zijn ontlasting is goed. Hij is nog erg zwak maar hij ligt er niet meer in rare houdingen bij en tilt zijn kopje steeds meer op.

Vandaag eet hij redelijk normaal. Ik geef niet te grote porties maar verdeel het over de dag. En toen ik net wat kaas uit de koelkast pakte was ie er helemaal voor in.
Hij slaapt lekker naast mijn bed en moet er in de nacht ook uit omdat hij vrij laat nog eten heeft gehad.

Vannacht verder waardeloos geslapen. Het was al heel laat en best spannend want ik had Blacky en Chatet voor het eerst in de keuken gelegd. Phuc die laatst weer terug op de slaapkamer sliep vanwege nachtmerries (zijn rugzakje uit verleden waardoor hij bang is in het donker) sliep inmiddels ook weer lekker in de keuken. Worden we om half 1 in de nacht gewekt door vuurwerk. Ik dacht eerst ach een paar knallen maar het stopte maar niet en Ziera die in de huiskamer slaapt die is best gevoelig is voor geluiden vond het niet leuk meer en stookte de rest ook op. Dus opgestaan en gekeken. Het klonk vlakbij maar over de vaart heen gekeken was de lucht aan de andere kant van het dorp verlicht dus het was best een eind verderop. Knallen en siervuurwerk. Dus ala Oud en Nieuw maar lichten aan in huis en tv aan voor tegengeluid. Ziera los maar die kon niet slapen en tot mijn verbazing bleek Luca inene ook op de slaapkamer naast me op kussen Whoopi te liggen en Whoopi die bang is voor vuurwerk lag in Phuc zijn bench verstopt en Droopy ligt aan andere kant dus er was geen plek voor Ziera behalve een mandje in de hoek of de gang maar dat wilde ze niet. Toen het gelukkig na een poosje weer rustig was gepoogd om Ziera weer in haar bench te laten liggen maar nee daar wilde ze echt niet meer in. Maar een plaid uit mand gepakt en die op vloer slaapkamer gelegd en toen ging ze wel liggen al bleef ze allert. Alle lichten weer uit maar kennelijk kwamen er ook mensen langs want Blacky en Chatet bleven regelmatig aanslaan in de 2 uur erna. Vervolgens om 4 uur opstaan voor Droopy......maar ik ben bij hem blij met elke plas en keutel dus dat vond ik minder erg maar ik hoop komende nacht toch meer rust te hebben. Hopelijk wil Ziera toch gewoon weer in haar bench slapen vannacht. En ik hoop dan van verder vuurwerk verschoont te blijven tot Oud en Nieuw. Volgens de berichten is er nu al meer geld aan vuurwerk uitgegeven dan vorig jaar. Wat nu crisis.

Gelukkig net een leuk mailtje gehad met een eerste bericht van Skipper die zich gelukkig prima lijkt te vermaken nu hij lekker tussen de mensen is ipv tussen de honden. Daar ben ik erg blij om. 

5 opmerkingen:

 1. Dat is een zegen, want als het eentje gegund is om nog een poosje te genieten, is het Droopy. Ik knijp in mijn handen voor een verder opgaande lijn!!!
  En dat rotvuurwerk! In heel wat landen in Europa is het verboden op deze manier, maar in Nederland moet het weer kunnen, ook al zijn er zoveel mensen en dieren die eronder lijden of erger nog. Hopelijk was het eenmalig voor Oud en Nieuw.
  een hele goede nacht gewenst van een Droopy-fan. Dirkje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig, en nu maar hopen dat het verder bergopwaarts blijft gaan. Wat een overwinning zou dat zijn voor jullie beiden.
  En dat vuurwerk: een crime, elk jaar weer met dieren die er soms zo panisch voor zijn. Sterkte!

  Adri

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die enorme knallen hebben we hier helaas al vanaf eind september, wat een krankzinnigheid, wat een "crisis"...!!
  Belangrijker is dat het met Droopy ietsje beter gaat, wat heeft ie toch een lief en dankbaar hoofd met z'n plakje kaas...
  ZET 'M OP, Droopy, DANK JE WEL, Maureen!!!
  XXXX

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kop op Droopy - Maureen doet haar best...jij ook dan?

  Groetjes, Wout

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou Droopy blijft zeker zijn best doen. Ik kan er gewoon niet bij dat dat staartje maar steeds weer zo dankbaar klopt terwijl hij zelf alle energie nodig heeft. Dit hondje kruipt gewoon meteen zo diep in je hart. We zijn er niet want hij staat immers op medicatie maar op dit moment doen we weer ministapjes vooruit. Maar zijn conditie is slechter dan toen hij hier in opvang kwam dus we hebben een heel diep dal om uit op te krabbelen.

  BeantwoordenVerwijderen