dinsdag 4 december 2012

interessant maar wel met een zware verantwoording

Droopy zijn darmproblemen zijn er al 2 jaar. Waarmee het ooit is begonnen weet je niet maar na 2 jaar kun je niet verwachten dat het nog maar 1 ding is en dat zijn darmen in 1 week kunnen herstellen. Veel zaken die je in kunt zetten, moeten soms wel een maand de kans krijgen eer je verbetering ziet en je kunt niet alles er maar in gooien. Zo zijn vitaminepillen in dit stadium gewoon nog te belastend voor de darmen om op te nemen. Vet vlees zal hem niet doen aankomen als zijn darmen het niet kunnen opnemen.

Het zou een interessante puzzel zijn als je niet te maken hebt met de verantwoording voor een levend wezen die al zover qua vet en spieren is ingeteerd dat er geen reserve meer is om af te vallen dus even wat proberen gaat toch met veel denkwerk en ook gevoel van wat kan ik het beste en in welke volgorde. Droopy zijn vrouwtje heeft hem in goed vertrouwen afgestaan.De dierenarts heeft hem in goed vertrouwen hem overgedragen aan mij. En arme Droopy heeft er allemaal niet om gevraagd en is maar overgeleverd en totaal afhankelijk van mij en mijn keuzes.
Ik vang al jaren op en ben op zich diareeproblemen wel gewend maar hier heb je toch een complexer geheel. Vermoedelijk zowel de dunne als de dikke darm. Problemen met het verteren, de opname nuttige stoffen en onttrekken vocht uit de ontlasting. Droopy krijgt in ieder geval thans een langdurige ontwormingskuur om alle wormen en parasieten om zeep te brengen. Dat doodt ook de goede darmbacterien en is best een aanslag op het darmstelsel maar even grote schoonmaak was toch nodig. Met de medicatie en probiotica werd hij verder ondersteund. Hij is niet afgevallen maar ook niet echt bijgekomen. Maar hij lijkt zich wel iets sterker te voelen want hij kan nu af en toe zelfstandig in de auto springen. Zijn ontlasting is nog brijïg maar geen diaree meer sinds ik naast de speciale brokken er wat Renske, vers vleesvoeding, e.d. bij geef.
Hij lekte echter waar hij zit of ligt anaalvocht. Ik dacht zijn anaalklieren. Die zijn vandaag bij de dierenarts uitgeknepen maar hoewel vol gelukkig niet ontstoken. Dus hij lekt gewoon ontlastingwater. Hopelijk als zijn ontlasting nog langer verstevigd dat dat vanzelf stopt. Ik heb gewoon incontinentiematjes op de kussentjes liggen waarop hij graag ligt en de andere kleedjes gaan ook regelmatig in de was. De dierenarts kan ook niet aangeven wat precies te doen. Mogelijk kan hij in de toekomst nog eens een bloedonderzoek krijgen maar dan moet hij nuchter zijn en op dit moment kijk ik eerst nog naar andere mogelijkheden. Ik heb bij medpets een grote bestelling gedaan en vandaag binnengekregen en nu een wijde keuze aan mogelijkheden om zijn darmen verder te ondersteunen. Een paar uitgekozen om nu al in te zetten en de andere middelen staan in de kast voor later. Ook heb ik ergens voer opgehaald om hem betere kwaliteit KVV te kunnen geven. Hopelijk zet de opgaande lijn zich door en wordt zijn ontlasting nog steviger en komt hij daadwerkelijk aan.
Hij is nog even lief, blij, makkelijk en sociaal als een week geleden. Een dankbaar aanhankelijk manneke die ik zo graag wil helpen. 

2 opmerkingen:

  1. Schouders eronder Maureen - en vaak doet knuffel aandacht ook wel een positieve duit in het zakje want beesies trekken zich daar erg aan op is mij in het verleden gebleken. Groetjes, Wout

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een zorgenkindje erbij. Maar hij is bij jou in ieder geval in de beste handen. Veel sterkte met lieve Droopy

    Groetjes Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen