vrijdag 16 november 2012

veel nieuwtjes

 Het huisbezoek voor George was positief.
Hij mag nog even spelen met Ziera maar morgen gaat hij naar huis!
Ook voor Bronco was er een positief huisbezoek en zij komen overmorgen kennis maken en bij klik mag hij mee naar zijn nieuwe thuis.
Skipper en Ziera hadden reacties maar Ziera die bij een andere hond moet juist als hond alleen en Skipper die juist hond alleen zou willen zijn steeds waar hij speelmaatje moet zijn van een andere hond. Ik heb het nu duidelijker hoop ik in de tekst gezet maar helaas hebben ze nu geen reacties meer. Maar het is weer weekend dus ik heb goede hoop dat nu de juiste passende reacties zullen komen.
Dan heen en weer gebeld en gemaild over de Cijuela hondjes. In januari waren ze urgent en heb ik toegezegd ze te helpen. Drie zijn hier geweest en geplaatst maar Blacky en Chatet die van de zomer eindelijk mochten komen waren zoek omdat de familie plots verhuisd was. Ze zijn weer getraceerd en Michiel en Dirkje zijn er op bezoek geweest. Een sociaal zwakke familie met nog steeds veel dieren. Dierenliefde maar geen kennis, geen geld. Knuffels ja maar alles bij elkaar in 1 ruimte (wel schoner dan vorige woning), gordijnen dicht, geen medische zorg....vloer makkelijk schoon te maken maar geen enkel speeltje of stimulans voor de katten en honden. Nooit gewandeld en nooit gesocialseerd op de buitenwereld. Blacky en Chatet moesten daar nog steeds weg en gelukkig was dat begrip er bij het gezin al vonden ze het heel verdrietig. Meteen afgesproken voor de volgende dag ophalen.
Ik zit dat Skipper en Ziera hier terug gekomen zijn van adoptie maar daar in Spanje waar het reeds sneeuwde wordt je niet blij van het idee dat ze hooguit ergens in een kennel kunnen of in een onverwarmd huis bij mensen die werken moeten. Ze uit elkaar halen en eentje laten reizen leek nog erger. Dit soort hondjes met zulk vluchtgedrag heeft het gewoon nodig om op elkaar te kruipen tijdens die enge reis omdat ze anders in blinde paniek zullen geraken.
Bellenblazend zie je hier Blacky nadat hij is meegenomen van zijn gezin. Maar hij draaide net als Chatet goed bij en klampte zich aan Dirkje vast waardoor ze hen van steun kon zijn bij die lange enge reis naar Nederland. Want ik kon er niet van slapen. Ik had beloofd ze te redden en wat hadden ze het nodig.
Als je hondjes weghaalt uit hun oude omgeving is het opvallend hoe ze inene weer de veerkracht vinden om vooruit te gaan en hun nieuwe leven te omarmen en te leren. Daar zo bang en onzeker dat ze hun plasje lieten lopen en hier zo blij en vrolijk.
Het is onbetaalbaar als je het verschil ziet in 2 dagen tijd (1 dag Spanje en 1 dag Nederland). Dat maakt opvangen voor mij zo ontroerend en dierbaar. Het zullen fantastische gezelschapshondjes gaan worden waar hun toekomstige baasjes heel veel van zullen genieten!

1 opmerking:

  1. De Sint komt deze zaterdag de 17e Nov. aan dus wie weet heeft hij NOG MEER mandjes bij zich? Groet Wout

    BeantwoordenVerwijderen