dinsdag 27 november 2012

speciaal gevalleke


Vanmiddag ging de telefoon. 1 van de dierenartsen van de praktijk waar ik kom met mijn honden. Aarzelend vertelde ze dat ze een "speciaal gevalleke" had. Droopy zijn vrouwtje had geen geld meer en geen huis en was bij een zus ingetrokken. Voor haar hondjes kon ze niet zorgen. Eentje was jong en zo herplaatst maar Droopy van 13 jaar had al heel lang diaree en er was geen geld voor een behandeling geweest. Als de dierenarts een gezondsheidsverklaring wilde schrijven dan zouden ze hem naar het asiel brengen. Maar ja, dit oudje in deze staat naar het asiel...... Er is echter ook geen reden om aan te nemen dat hij niet kan herstellen. Er is afstand van het hondje gedaan en tja wat doe je dan.... voorzichtig maar Maureen polsen. Dus om 4 uur stond ik daar. Of ik hem wilde zien? En als je dan in die Droopy ogen kijkt en het blije kwispelende staartje ziet dan neem je die natuurlijk mee. Ik heb speciaal oppeppelvoer en oppeppelmedicatie meegekregen. Zijn eetlust was in ieder geval goed want hij had al een flinke bak leeg gegeten bij de dierenarts terwijl hij op mij wachtte. Droopy weegt 11 kilo ipv 17 kilo. Het is een soort beagle maar met boerenfoks kleuren. In de tuin loopt ie lichtvoetig als een minipointer. Zijn staartje kwispelt en hij is een lieve knuffel. Super met alle honden en lijkt het gewoon ook gezellig te vinden. Hij had zijn eten al gehad maar stond net zo zielig te kijken met eten geven dat ik hem ook wat kiprijstpate heb gegeven van Bieke. een paar happen lichtverteerbaar voer. Hij heeft al gepoept en dat zag er redelijk uit. De dierenarts had al zijn ontlasting en urine onderzocht en dat is okay.
Maar het is een gratenpakhuis met ook veel te lange nagels (die knip ik morgen) en als je hem hier opgekruld in het kleine mandje naast me ziet liggen dan steken die rugwervels nog erger uit en breekt je hart. 
Voor oudjes staat men nooit in de rij en in deze crisistijd zal het helemaal moeilijk zijn een dergelijk hondje te plaatsen maar als je nu met de kerstgedachte een hondje een mandje onder de kerstboom wilt bezorgen dan zou het toch eigenlijk een super lieffie als Droopy moeten zijn! Ik kan hem slechts tijdelijk een huisje bieden maar hoop van harte dat er iemand is met een groot hart die hem een blijvend rustig thuis zal kunnen bieden.

2 opmerkingen:

  1. Ja, dit dóe je gewoon omdat zo'n oud droppie het in een asiel helemaal niet gaat redden... Wat een aandoenlijke Droopy!!!
    Ontzettend LIEFFFFF van je, Maureen en hopelijk is er iemand die net zo een groot hart heeft als jij!
    I KEEP MY FINGERS CROSSED!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtig hondje! Ik kan me heel goed voorstellen dat je smolt toen je in z'n ogen keek. En ja, jij zou Maureen niet zijn om ook hem de helpende hand te bieden. Maureen ik vind je een fantastisch mens en heb heel veel respect voor je inzet voor al die geweldige honden die jij een goed tehuis weet te bezorgen. Petje af!!

    BeantwoordenVerwijderen