vrijdag 29 mei 2015

Vandaag en morgen kunt u nog doneren. maandag hoor ik dan het uiteindelijke bedrag 50% actie samenwerkende dierenclubs

Wat vind ik het moeilijk om dit stuk te schrijven. Ik zit in de wao en kan weinig. Ik ben veel moe en heb soms dagen dat mijn lijf niet wil. Maar ik heb wel ruimte en veel liefde en kan kennelijk goed met honden omgaan. Ik heb een laag levenstempo en kan de gewone mens niet zo bij houden maar honden vinden het lage leeftempo zalig en door de opvanghonden heb ik het gevoel toch wat te kunnen doen en het levert me ook de sociale contacten op die ik anders niet zou hebben.

Maar ja het is een dure hobby. Niet erg want het is immers mijn eigen keuze. Echter in de loop der jaren is het ongemerkt toch allemaal gaan oplopen. In opdracht van Diana Spaans heb ik dit jaar al mijn rekeningen eens bewaard. Niet de bonnetjes van de supermarkt met euro 5 aan snoep elke week maar de grotere aankopen als voer, extra puppyren, speciale poedertjes voor spieren en botten, ontworming, antitekenmiddel, dierenartsrekeningen. In het begin denk je van ach want behalve het voer zijn veel aankopen maar eens in het half jaar of eens in het jaar of eenmalig. Maar na 3-4 maanden drong tot me door dat het toch aardig oploopt. En dan ook weer aanvragen voor bv oudere hondjes in Nederland of verwaarloosde honden waar ik echt nee tegen moet zeggen vanwege de potentiele kosten.

Nu ben ik super lief voorgedragen voor de actie van de samenwerkende Dierenclubs. Ik vind het moeilijk want het laatste wat ik wil is om geld bedelen terwijl er zoveel grote stichtingen super goed bezig zijn met bv grote sterilisatie projecten. En een sterilisatie project voor buitenlandse honden of Nederlandse katten dat helpt op de lange duur juist zoveel leed te voorkomen. Maar nu staat de “Ranjaclub”er dus ook bij in het rijtje. Dus mochten mensen doneren...... Stichting Samenwerkende Dierenclubs is gewoon een ANBI stichting dus het is aftrekbaar voor de belasting en de boeken worden gecontroleerd dus uw geld komt niet zomaar ergens terecht. De donaties voor mij (of anderen want er staan echt super goede doelen bij!!!) worden dus verdubbeld. Ik hoop dat er zo een potje komt die ik in overleg met de stichting kan besteden aan de honden. U hoeft dus niet bang te zijn dat ik het aan mezelf besteed. Dat mag niet eens vanwege mijn uitkering. Elk klein bedragje is al zo welkom.


Natuurlijk ben ik zelf ook net zo blij met oude wasbare kleedjes en dekbedden en dekbedhoezen. Met restantjes voer. Met een doos snoep of een zakje bullepezen. Alles voor de honden is welkom. Kan ik het zelf niet gebruiken dan gaat het naar dierenasielen in het buitenland dus het komt altijd goed terecht.

9 opmerkingen:

 1. Hoi Maureen,

  Wat fijn dat je mee mag doen met de 50% actie, iedereen zal begrijpen dat de hulp die jij aan al die honden geeft een hoop geld kost en dat je dat niet allemaal zelf kan bekostigen.

  Ik weet dat het moeilijk is om om hulp te vragen, ik weet daar alles van, ik heb ook al een paar keer aan die actie mee mogen doen en moet mezelf ook elke keer dwingen om toch maar om donaties te vragen, maar het is toch ook altijd weer hartverwarmend om te merken dat er de nodige mensen achter je staan en willen helpen.
  Zet hem op, ik zal ook voor je gaan actie voeren.

  groetjes uit Hongarije,
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geen schaamte hoor Maureen - het helpt gewoon cq. draagt een noodzakelijk steentje bij en dat mag. Groetjes, Wout

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sluit me aan bij Wout. En welk doel is nou mooier? Dirkje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb even gekeken (en gedoneerd, natuurlijk), maar het wordt niet verdubbeld, ze doen er 50% bij (bv. 10 euro wordt 15 euro). Altijd meegenomen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt Adri ik heb het verkeerd geschreven. Wat jij schrijft dat klopt.

   Verwijderen
 5. Wat zou het mooi zijn als Maureen straks ook nog haar zo gewenste ren kan kopen......alle kleine beetjes helpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben enorm veel respect voor jou wat je allemaal doet voor al die lieverds en daarom hebben wij wat gedoneerd!!

  Groetjes Klaske en Sjoerd

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voor al je fantastische werk, verhalen en filmpjes op je weblogs, ook van mij een donatie!
  Groetjes Myriam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Verrassing....voor je ren!.

  BeantwoordenVerwijderen