zondag 16 maart 2014

trots

Helemaal trots op Plien en Pleun. Tijdens het aan de lijn lopen oefenen heeft Plien gewoon de hele buurtuin mee voorbij gelopen. Reageerde niet op de vele fietsers en de auto ging ook redelijk goed. Langs de vaart terug was wel eng. Dan is het toch inene open maar wat een vooruitgang al.
Pleun vond het spannender en verderop op op een grote steen gaan zitten en met haar verkeer gekeken. Niet meer in paniek bij passserende auto's. Het ging al veel beter en je ziet haar lucht opsnuiven wat een goed teken is.
Dan een leuk eerste berichtje van Rosita die nu Caya heet. Ze lijkt al goed naar haar nieuwe naam te luisteren. Ze had braaf met Jippie los in de kamer geslapen en ze vond ze samen slapend in de open bench vanochtend terug. Keurig buiten zich ontlast. Het enige is dat de kat nog voor veel opwinding zorgt bij Rosita. Hopelijk went ze daar ook snel aan.
Dan kwam Klasina wat inzamelspullen ophalen. Rizas is van de zelfde stichting hier in opvang dus leuk om die even te laten zien. Apetrots ben ik op Rizas die mensen op bezoek leuk vindt en gaat knuffelen en nu dus ook. Klasina heeft even een klein stukje met Rizas gelopen om te kijken of ze het verbeterde lijngedrag ook bij haar liet zien. Rizas deed het zelfs nog beter dan bij mij. Geweldig toch! Helaas nog geen reacties behalve mensen met katten en dat is waarschijnlijk teveel opwinding voor Rizas in huis dus dat doen we maar niet.

Reactie voor Max is het niet geworden. Ze gaan naar een andere hond kijken in het asiel. Dus duimen maar dat er een andere reactie komt die wel helemaal voor Max willen gaan. Hij staat weer geadverteerd en gedeeld op facebook.
Helaas gaat de adoptie van Pleun ook niet door. Ze wonen op zich heel rustig en hebben alle geduld met haar maar ze zou op korte termijn wel in staat moeten zijn om hele dagen mee naar motercrosswedstrijden te gaan en dan midden tussen de monteurs en de motoren die steeds weer aangezet worden te bivakkeren. En daar is Pleun gewoon te gevoelig voor en heeft ze nog een te lange weg te gaan om die drukke omstandigheden leuk te vinden. Dus ook voor haar moeten we weer op zoek.
Wel schijnt Ellio plots al direct herplaatst te zijn dus gelukkig nu niet meer de druk van een hond in de wacht. Er staan nog wel andere honden in het buitenland in de wacht maar daar is niet druk dat die op korte termijn weg hoeven.
In ieder geval heeft Rosita deze maand een huisje gevonden en zal Raphael volgende week naar huis mogen dus dat zijn al 2 adopties deze maand. En dan waarschijnlijk Beer en Plien ook dus in die zin ziet het er super uit voor de maand maart. Hopelijk begint april dan ook weer zo goed en stroomt het verder door. April is toch wel de meest gunstige adoptietijd dus wie weet. 

1 opmerking:

  1. Jammer van die afhakers maar fijn voor de inhakers (toch wel een paar mandjes dus in Maart). We gaan weer duimen hoor Maureen. Aaitjes/groetjes, Wout

    BeantwoordenVerwijderen