vrijdag 3 mei 2013

Sereno vindt het nog zo spannend

Sereno heeft nog veel momenten dat hij probeert er maar niet te zijn.
Het is ook wat. Vanaf pup in het asiel en dan inene de wijde wereld in.
Net een stukje met hem gewandeld. Dubbel gezekerd aan tuig en aan strakke halsband. Gewoon een paar huizen langs. Wat auto's (ging goed), een vrachtauto (eng), een fietser met hond (he wat is dat raar). Nu weer als een pupje bijkomen van alle indrukken.

Waar ik Moos de volgende dag al los had om een inschatting te maken van zijn loskunnen in de toekomst, is daar bij Sereno geen sprake van. Toch zal Moos een hondje zijn die in de toekomst door jachtinstinct waarschijnlijk op slechts bepaalde open plekken los zal kunnen terwijl ik verwacht dat Sereno zich als een trouw maatje zal ontwikkelen die op den duur op rustige plekken in bos en veld probleemloos los zal kunnen. Het loslaten in een vroeg stadium heeft meer te maken met mijn ervaring en observatie en zegt niets over het loskunnen in de toekomst.

Sereno heeft echt een geweldig lief karakter. Hij is onderdanig en zachtaardig. Heeft tot nu toe zich alleen maar keurig op het veldje ontlast waarbij hij trouwens plast als een pup. Hij heeft niets binnen in huis nog gedaan. Hij is rustig en kalm maar aan zijn tongetje kun je zien dat het vaak genoeg spannend is.Hij krijgt wat bach rescue druppels ter ondersteuning. Hij krijgt veel rust maar ik haal hem ook op momenten uit zijn terugtrekken om te voorkomen dat het anders een "te veilige gewoonte" wordt.

1 opmerking:

  1. En ook deze nieuweling is wel weer aan jou zorg toevertrouwd Maureen - groetjes, Wout

    BeantwoordenVerwijderen