donderdag 23 mei 2013

Moos wordt ondeugend

Moos had gisteravond een leuke reactie. Helaas bleek de woonsituatie een niet omheinde tuin te zijn en ik kan met Moos dat risico niet nemen. Ik merk hier dat Moos steeds ondeugender wordt. Binnen is het een heerlijke knuffel die ook veel slaapt maar buiten is hij meest zelfstandig aan het rondscharrelen. Voor mij onzichtbare dieren door het gaas fixerend. Gaten graven is ook erg leuk. En de laatste tijd heeft hij door dat hij met wat duwen en zich platmaken onder de afzetting naar de bakkentuin kan. Daar heb ik gespoten tegen het zevenblad dus ik ben niet echt blij dat hij steeds daar zit. Moos is echter van mening dat het gras daar groener is en maakt er bijna een sport van. Hij verveelt zich ook wel een beetje en dan ga je andere bezigheden zoeken. Het was ook niet gedacht dat hij hier langer in opvang zou zitten omdat het verder zo een lieve leuke hond is.
Om je heen hoor je overal dat het weer zo rustig is. Omdat opvanggezinnen langer honden in opvang hebben raakt men in de problemen bij de opvanghonden die niet in de situatie passen zoals een hond die liever niet met kinderen of katten kan. Voor een korte periode te hanteren maar als het maanden gaat duren dan moet zo een dier toch naar een andere opvangplek die er niet is. Of honden terug krijgen die direct aan te hoge verwachtingen moeten voldoen terwijl je net ook nieuwe hondjes in opvang hebt gekregen.Ik hoor het nu steeds vaker bij de andere opvanggezinnen.
Ik weet dat het dit jaar moeizaam is maar heb zelf nu toch ook weer de situatie van teveel opvanghonden en een herplaatser in de wacht. Ik hoop maar dat het adres voor Ellio geschikt blijkt en hij binnenkort door mag.Voor knuffel Moos wordt uiteraard ook verder gezocht. Ergens staat ook voor hem een heerlijk mandje waar hij helemaal tot zijn recht zal komen.

2 opmerkingen:

 1. We blijven hopen - om ons heen kijken - duimen voor mandjes Maureen. Aai voor deze donderstraal van Wout (en voor de andere doggies ook hoor)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke hond die Moos zo'n hond vind toch snel een plekje?
  Ik blijf het niet snappen hoor dat mensen zomaar een dier weg doen als ik zie hoeveel plezier wij met Binkie hebben.
  Het is onze eerste hond maar zouden nu al niet zonder hond willen het geeft je zulk extra plezier.
  Altijd vrolijk als je thuis komt,... wil je altijd aandacht geven maakt niet uit welk moment van de dag.
  Een wandeling is altijd een feest. En ga zo maar door.

  BeantwoordenVerwijderen