zondag 19 mei 2013

de geluiden cd

Sereno doet het in huis heel goed. Tijd voor een stap verder. De geluidencd. Mijn eigen honden zijn het gewend. Niki en Rafa kan het ook niet boeien. Dat is erg belangrijk want dat helpt de opvanghonden.

Buddy was even schattig met de kop scheef maar daarna was het spelen :)

Moos vond het bij tijden machtig interessant en op andere momenten besloot hij lekker voor een knuffel te komen en een enkele keer kwam er een blaf. Maar hij deed het heel goed.

Sereno vond het eng. Blaffen en uiteindelijk toch maar de ruimte uit. Maar hij bleef terug komen en kwam steeds meer in de groep en werd steeds rustiger en heel positief zocht mij op voor knuffel/bevestiging ipv vluchtgedrag. Dat is echt super.
Inmiddels draait de cd de 2e ronde. Buddy heeft totaal geen belangstelling meer. Moos nauwelijks en Sereno begint het langzaam te accepteren als zoiets als de tv. Vreemd maar het bijt niet. Hij ligt nu rustig in zijn bench die open staat. Uit eigen verkiezing erbij. Echt geweldig. Hij laat zoveel beter angstherstel zien. Hopelijk gaat dit ook doorzetten in zijn terugval op mensen. Ik ben heel trots op alle drie de opvanghonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten