maandag 27 mei 2013

Perla gaat de nieuwe dag goed in

Perla heeft lekker geslapen op mijn bed en vanochtend keurig buiten gepoept en met smaak gegeten. Daarna even geoefend met stukje lopen aan de lijn. Handsfree door middel van heupband met daaraan de lijn. Het ging super. Een paar momenten gemist omdat je toch op verkeer let en op de camera en gewoon moet lopen met stok maar waar we gister een half uur over deden, liepen we nu in 10 minuten en slechts 1 keer dat ze terug viel in zitten en poot omhoog (teken dat ze het niet goed meer weet) en daar ben ik vooral blij mee. Ook tijdens het gewone wandelen zie je wat stress maar die grote stresspieken zijn dus in zo een korte tijd al bijna verdwenen en duren heel veel korter. Oefening begon uiteraard in huis en eindigde binnen maar omdat ik mijn handen dan nodig heb ging camera uit. Ik ben heel trots op hoe Perla haar best doet. Het is een slimme meid.

In huis volgt ze me nog erg maar regelmatig gaat deur even dicht als ik wat moet pakken of naar wc ga of even de chin boven verzorg of de vuilnisbak voor zet. Ze is dan erg blij als ik weer terug ben maar door er weinig aandacht aan te besteden (ik was immers niet weg) en ze aan de andere honden ziet dat er niets aan de hand is, gaat het goed. Dat is fijn want ik moet toch komende week weer met andere honden kunnen lopen, boodschappen kunnen doen en gras kunnen maaien. Bench laat ik nog even voor wat die is. Dat nu ook trainen is nog te spannend denk ik. Ze mag eerst verder hier wennen en ontspannen.
We hebben heerlijk zon en ik heb veel foto's gemaakt maar die moet ik nog verder uitzoeken.

1 opmerking:

 1. Hoi Maureen,

  Prachtig zoals Perla opbloeit. Ik ben er van overtuigd, dat zij alles heel goed zal leren met consequente training. Dan ook zal zij niet meer hoeven te kiezen uit verschillende gedragspatronen en dat geeft haar de rust, die zij nodig heeft en tot haat natuurlijke gedrag zal gaan horen.
  Wat wil je van een puber? We gaan over een tijdje kijken of we een nieuwe huis voor haar kunnen vinden.
  Dat zal beslist lukken bij zo'n heerlijk beest.

  Groet

  Michiel

  BeantwoordenVerwijderen