zaterdag 23 november 2013

brokjesballen

Vandaag gaatjes geboord in de brokjesballen die met Gizmo en Raphael indertijd meegekomen waren. Ik boor er altijd een extra gat in om te voorkomen dat een hond de bal vaccuum kan zuigen en met de tong vast komt te zitten. Ik gebruik brokjesballen nog wel eens bij honden op streng dieet die maar weinig krijgen en/of bij de schrokkers. Maar het is eigenlijk altijd leuk dus vandaag gewoon zo uitgedeeld. Wel gevuld met light brokjes.
Whoopi opzij gezet (hoor je boos blaffen) voor haar eigen veiligheid. Op Tommie moet ik letten want die kan fel zijn om eten en speeltjes maar die gedroeg zich voorbeeldig. Casper maakt af en toe wat lawaai maar daar trekken we ons weinig van aan. Wat ik leuk vond is dat Johnny, die al bang is als je een tennisbal gooit, heel enthousiast met de brokjesbal bezig was. Minder was dat hij behoorlijk fel was naar andere honden. Phuc lokt het in het filmpje uit maar hij kreeg ook ruzie met Gizmo wiens enige crime was dat ie in de weg staat en de bal tegen de poten gerold kreeg van Johnny. Johnny is heel zachtaardig maar dit soort honden heeft gewoon honger gekend en kan fel reageren. Ook onderdanige honden kunnen dit doen. Het is gewoon een stukje verleden waar men rekening mee moet houden. Andere honden snappen meest prima een grom of een snauw maar bij jonge kindjes zal men altijd moeten oppassen.
Hierboven een filmpje van de pret. Deze honden doen het voorbeeldig. Er zijn er ook die enkel op de ballen kauwen en daar is dit harde plastic niet voor geschikt. De grote rode bal is nog van mijn pyrenee Emi. Die ramde tegen de deuren ermee of pakte de bal op en smeet die door de kamer..... niet zo prettig voor je vazen, tv etc.

1 opmerking:

  1. Kan je veel van maken in woorden: het is bal met brokjes ballen tot brokken ballen makers. Ach....als ze maar lol hebben toch? Aaitjes/groetjes, Wout

    BeantwoordenVerwijderen