donderdag 25 juli 2013

spannende dag

Vandaag was het voor Granola een spannende dag want haar adoptiegezin kwam haar halen. Ik heb al een berichtje gehad:
Nola heeft het super goed gedaan in de auto! ze zat echt te genieten zelfs. ze hield jef in de gaten en kroop heerlijk op mn schoot met een diepe zucht en ging er lekker bij liggen. met dicht geknepen oogjes! bij aankomst uit de auto rekte ze zich even uit, de madam! ze snuffelt een beetje door het gras, pakt haar nieuwe speeltje af en toe op en vind de kindjes goed interessant, echt boven onze verwachting! ze zag dat wij nu op de bank gingen zitten en is nu in diepe slaap op het kleed. wat een schat!

Ook voor Sereno was het een spannende dag. Hij kreeg bezoek. Leuk maar ook heel eng hoor. Maar ja de kaas kwam tevoorschijn en dat was wel erg lekker. Rustig tijd genomen. Op gegeven moment viel hij zoals verwacht helemaal terug. Even hem weer laten gaan en andere honden erbij en aandacht gegeven en Sereno even rust gegund. Daarna zijn tuig gepakt. Sereno associeert dat tuig echt met wandelen en laat zich inmiddels graag aanlijnen. Mevrouw heeft met Sereno gewandeld en ik heb Raphael meegenomen. Samen een stuk zowel langs de straat als in bos gelopen. Het ging heel goed maar Sereno had het duidelijk heel warm. Sereno weer even rust gegeven en heel even Gizmo mee naar de vaart gelopen. Die kan anders best trekken maar had het nu zo warm dat ie braaf meeliep.

Hoewel Sereno begrijpelijk op mij gericht is, is de klik er voor mevrouw wel. Ze gaat de komende dagen goed op een rijtje zetten wat haar mogelijkheden voor haar zijn. Daar is hij hond alleen wat voor Sereno niet echt ideaal is want een speelmaatje waar hij zich aan op kan trekken heeft toch wel zeer de voorkeur. Een 2e hond is een optie maar heb ik even niet voor handen en zou ook weer haar aandacht nodig hebben. Raphael past qua spelen niet bij Sereno en kan beslist niet bij een kat geplaatst en is ook niet het type hond voor deze mevrouw. Gizmo weet ik niet of ie met katten kan maar Gizmo heeft niet de conditie meer voor lange wandelingen en wil niet met Sereno spelen dus is ook niet een match. Er is een zeer sociale buurhond maar ja die is lekker een paar weken op vakantie. Dan zijn er heel jonge kleinkinderen onder de 4 jaar wat toch ook een risico punt met Sereno kan zijn omdat hij totaal geen socialisatie op kinderen heeft gehad en zo heel klein zijn kinderen kwetsbaar en tegelijk als ze voor Sereno bedreigend zijn wel precies op zijn bek hoogte als hij in angst van zich af zou snauwen. De omheining moet ook nog gezet. Kortom nog heel veel aandachtspunten. In goed overleg besloten om het gewoon op zijn beloop te laten. Ik zoek gewoon voor Sereno verder en zij gaat bij zich zelf in beraad en gaat eerst de omheining verbeteren ook in het belang van de veiligheid van haar kleinkinderen. Mocht ze over enkele weken een stabielere basis en goede omheining hebben en Sereno is nog beschikbaar dan kunnen we opnieuw kijken. Mocht Raphael plaatsen heb ik toch als wens om een opvanghond te laten komen die geschikt is als speelmaatje voor Sereno dus dan zijn er op dat vlak ook meer mogelijkheden. We zien wel. Het was in ieder geval voor Sereno een prachtige socialisatie ervaring en voor mevrouw verhelderend wat voor beeld ze nu voor ogen moet hebben mocht ze Sereno toch willen adopteren.

Ik ben moe en voldaan. Ik mis Granola maar zo blij voor haar dat ze zo gewenst is en voor de honden hier is het zo lekker dat het doorstroomt en ik nu makkelijker met ze weg zal kunnen. Gewoon drie hondjes geplaatst deze maand en dat geeft veel voldoening. En dan vandaag super trots hoe Sereno vooruit is gegaan en hoe goed hij het deed ondanks dat hij het spannend vond.

1 opmerking:

  1. Het ga je goed Granola - en voor Sereno: wie weet over enige tijd. Eerst het weer maar eens terug naar te behappen (dan heet - dan benauwd - zullen de doggies ook voelen). Aaitjes/groetjes, Wout

    BeantwoordenVerwijderen