zondag 7 juli 2013

jammer voor Granola

Vanavond een leuke reactie voor Granola gehad.
Lange mail gestuurd en foto en filmlinken en nu maar vol spanning wachten op een berichtje terug.
Antwoord terug......Helaas..... een goed adres maar op dit moment nog niet aan een nieuw hondje toe en ook nog eerst op vakantie dus we zoeken weer verder.
Eerder ook voor Buddy een reactie. Maar jullie raden het al..... we gaan eerst nog met vakantie.... 

5 opmerkingen:

 1. Dan vraag ik me altijd af: "Hoe doen jullie het de volgende keer dat jullie op vakantie gaan dan?" Dumpen in het bos, of vastbinden aan een paal? Gelukkig is dat via adoptie geen optie, maar wat zijn er toch nog altijd veel mensen die het op deze manier oplossen. 't Is toch veel eenvoudiger om de hond naar een hondenkennel te doen, ja dat kost een paar centen, maar na de vakantie een nieuwe hond aanschaffen is ook niet gratis!!! Onze Binkie gaat bijna altijd mee als we op vakantie gaan en anders hebben we een logeer adres voor hem waar hij het helemaal naar de zin heeft. Zelfs als we een dagje weg gaan en hij kan niet mee, heb ik 3 gezinnen die hem met liefde opvangen. Nu is Binkie natuurlijk ook de fijnste hond die je je kan wensen:-) Hoop dat er gauw mensen reageren op de hondjes die wel bewust een hond willen adopteren, zonder vakantie problemen te zien!!! Liefs Nathasja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je een hond adopteerd en hem meteen ergens anders stalt. Maar ik houd ook geen honden vast. Moos had begin mei al een super reactie van mensen die nog op vakantie gingen. Is door de stichting tegen gezegd van kijkt u maar na u vakantie of de hond nog beschikbaar is..... en dan hoor je dus nooit meer iets terwijl die mensen al lang en breed terug zijn van vakantie. Ik ga het niet meer bijhouden al die mensen die op een hond reageren maar nog een ziekenhuisopname hebben, een vakantie, een verhuizing, een ingrijpende verbouwing of die hun hond hebben laten inslapen en zelf aangeven nog in de rouwfase te zitten en te willen wachten tot ze er aan toe zijn. Dat laatste is voor mensen zo verschillend. De ene kan zich een leven zonder hond niet voorstellen en wil morgen een andere en de andere heeft drie jaar nodig voor hij weer een nieuwe hond neemt. Geen van 2 heeft minder verdriet maar het is niet zo dat ik om wat voor reden dan ook ga afwachten. Dat doet een asiel toch ook niet. Ik heb het in mijn begintijd wel gedaan en helaas bleek men dan inene zijn leven anders te gaan inplannen (goh ik had voor mijn vakantie gesolliciteerd en ik heb nu een full time baan)of het nieuwe was er af en men had inmiddels een ander leuk hondje gezien op de advertentie sites of had zelfs op de camping in Frankrijk een zwerfkat of hond gehad die bedelde en die meegenomen is. zelfs vooruit betalen geeft geen garantie want mensen vragen rustig hun geld terug want ze hebben de hond toch nooit geadopteerd. Ik doe dat niet meer. Het is niet in het belang van de hond. Maar wat ik vooral vervelend is dat je eerst dus zoveel tijd ermee kwijt bent terwijl mensen dus eigenlijk weten dat ze reageren op een hond die ze niet kunnen of willen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad nononsens om te reageren en dan eerst in de wachtstand te gaan. Ik begrijp de hondenliefde van dat soort mensen gewoon niet (terwijl ik een groot gevoel voor humor heb hoor). Afijn: wachten op de mensen die NIET met vakantie gaan Maureen. Komt wel weer meid. Groetjes en heel veel aaitjes, Wout

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dat vind ik niet Wout.. mensen die soms reageren willen wel een bepaald hondje maar als je reis reeds is geboekt is het niet altijd mogelijk om het hondje nu reeds in huis te nemen... ik zou dat eerlijk gezegd ook niet doen en wachten tot ik terug kom van reis.

  groetjes
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou ja toen ik kleine timmie adopteerde zat ik ook net met het inslapen van mijn andere hond en moest een keuze maken als ik de kleine pruts wou... dus op maandag contact met Maureen gedaan en toezegging op het hondje.. de dinsdag werd mijn xeno ingeslapen .. op woensdag kwam huisbezoek kijken en op zaterdag timmie halen vanuit Belgie.. dus veel tijd om te rouwen had ik niet....
  Op reis gaan we gewoon niet en blijven we gewoon thuis voor al de dieren .. mijn man zijn vogels, ik een zeewateraquarium, 3 katten en timmie.
  Dus je moet ergens een keuze maken en als je toch op reis gaat en toch dat bepaalde hondje wilt kan je alleen hopen dat hij er nog ter adoptie zit... wachten op de mensen zou ik langs de ene kant ook niet doen alleen als je er heel zekers van bent dat ze echt dat bepaald hondje willen kan je mss in overeenkomen.

  BeantwoordenVerwijderen