zaterdag 13 juli 2013

rustige zaterdag

Bak 1
Bak 2
Mijn vader had vandaag weer aarde en zand gekruid. En omdat hij de 2e bak zo leeg vond meteen maar andijvie, sla, rode kool, boerenkoolplanten e.d. gekocht. Verder met Sereno gewandeld. Niet door de tuin maar alleen met de baas op straat. Volgzaam als hij is liep hij braaf mee en deed het geweldig goed en wat fijn is om te weten is dat als hij mij niet heeft, Sereno steun zoekt bij mijn vader door tegen zijn been te leunen. Niet zo vol vertrouwen als bij mij maar het geeft wel aan dat hij zich ook prima aan andere mensen kan binden; ook aan mannen. Bij de brug en de boerderij was het te spannend geworden wat Sereno had aangegeven door te gaan zitten. Baas was rustig gebleven en weer omgekeerd opdat Sereno leerde dat hij best mag aangeven hoe hij zich voelt en dat deze eerste wandelervaring een leuke is. Enerzijds moet je Sereno pushen om zijn grenzen te verleggen en anderzijds moet je hem leren dat hij steun zoekt bij mensen en dat hij dus het vertrouwen mag hebben dat hij mag aangeven als een stap nog te spannend is. Zo bouwen we het langzaam maar wel megastabiel op en zal hij wat hij leert zeker meenemen naar zijn nieuwe thuis.
Toen baas weg was moesten de honden natuurlijk meteen kijken wat de baas gedaan had. Buddy neemt het kijken wel heel letterlijk.
Raphael vraagt zich af hoe hij dat toch doet.
Ik heb ook wat op film maar waar het in het filmmaakprogramma volledig beeld is, blijkt het eindresultaat telkens half beeld te zijn. Dus het klopt dat jullie maar een half beeld zien.
Verder lekker in de zon, hondjes er gezellig bij. Granola is een megaknuffel en klimt op graag op schoot.
En wat is Sereno toch een heerlijke knuffel. 

1 opmerking:

  1. Letterlijk en figuurlijk kunnen we zeggen: volle bak(ken) Maureen. Ben benieuwd wie van de doggies OOK gek is op groente en fruit straks. Aaitjes en groetjes, Wout

    BeantwoordenVerwijderen