zondag 27 januari 2013

Met Chatet lijkt het heel goed te gaan. Nog zwaan kleef aan maar dat was te verwachten. Dat heeft tijd nodig bij dit hondje. Hij moet vertrouwen en gevoel veiligheid krijgen. Maar het uitlaten gaat prima en hij lijkt alles goed op te pikken.

Vandaag kreeg Ziera bezoek. Gelukkig geen problemen op de weg en vlot gereden. Zoals verwacht was de andere hond Brecht wat mopperig in het eerste contact maar Ziera trekt zich daar niets van aan en Brecht begon steeds minder overtuigend te klinken en het zou me niets verbazen als Ziera op haar beurt Brecht weer kan helpen door hem aan het spelen te krijgen. En Brecht is verder weer een heel stabiele hond waar Ziera zich goed aan kan optrekken. Ik kon haar met een heel goed gevoel uitzwaaien. Ze zal het heerlijk krijgen.

Dan zorgenkindje Bieke. Het infuus ging gisteravond stuk en heb ik verwijderd. Bieke heeft nog steeds spierzwakte en dat ze haar achterpoten kruist en met bv plassen als een Bambi op ijs nog plat gaat. Echt heel sneu. Ze loopt wat stoned rond als of ze het niet weet of niet goed ziet maar ook momenten dat ze inene vlot op een drafje komt aangelopen en even heel normaal functioneert om dan weer terug te zakken. Het lijkt inderdaad op een soort vergiftiging maar de hele problematiek speelt nu al drie maanden dus het zal eerder iets van een tekort of teveel zijn of zo. Maar wat en waardoor dat weten de dierenartsen ook niet. Hopelijk dat ze morgen goede tips krijgen in welke richting te zoeken en dat het goed te behandelen is. Opdat ze weer lekker opknapt want nu het goed doorstroomt en het weer om is gedraaid hoopte ik weer lekker te kunnen gaan wandelen met de honden.

3 opmerkingen:

 1. Bieke zet"'em op! Heel veel beterschap en we
  hopen dat de juiste diagnose snel gevonden
  wordt!...knuffel van Meta

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die spierzwakte en wat stoned zijn doen me denken aan schildklierproblemen. Kende een poes die ook zulke symptomen had, voor wat het waard is......
  Veel sterkte, zal Bieke energie sturen!
  Fijn toch ook dat Chatet en Ziera hun eigen mand nu mogen hebben!

  Adri

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel spannend wat de reactie van Utrecht zal zijn op de symptomen van Bieke. We leven mee!
  En je berichten over Chatet en Ziera klinken echt goed. Als het met Blacky komende donderdag ook zo fijn loopt, dan is het wel een vliegende start voor 2013. Dirkje

  BeantwoordenVerwijderen