zaterdag 21 oktober 2017

Omi en Ana

Omi houdt duidelijk van de herfstzon en kan dan echt heerlijk rondscharrelen en genieten in de tuin. Ze heeft goede en slechte momenten. Slaapt heel veel en soms zo diep dat echt denkt is ze er nog. Hoewel Whoopi ouder is kan Omi nog maar weinig in vergelijk. Maar ze geniet en dat telt.
Ik heb weinig over Omi geschreven eigenlijk, maar ze is juist degene waar ik de hele dag veel mee bezig ben omdat ze veel zorg vraagt. Maar zo dankbaar voor alles. Helaas geen adoptieaanvragen of donaties voor haar medicatie.
Echter vandaag heeft Hanke een sponserloop gedaan voor het asiel van Carmen waar Ana vandaan komt.  Hiervoor zijn wel ontzettend veel donaties gedaan en dat is echt geweldig. Het kan daar echt verschil tussen leven en dood zijn. Er kunnen nu verbeteringen in het asiel aangebracht worden die zo de leef en werk situatie verbeteren. En met de verschrikkelijke koude van de winter voor de deur is dat een fijne gedachte. Al vindt Ana het toch wel erg prettig in een verwarmd huisje te mogen wonen met leuk speelgoed en goed eten ipv brood tot pap gekookt met een beetje blikvoer erdoor voor de smaak. Helaas is Ana nog niet zindelijk en nog steeds zo bang van bezoek. Als ze mij niet meer heeft zal ze zich snel aanhankelijk opstellen naar de nieuwe baasjes want in basis is Ana een echte knuffel maar wie kijkt daar door heen? Het is niet kwestie van een uurtje uittrekken en wat snoep geven helaas. Dus helaas ook Ana is niet breed plaatsbaar en zolang ik het aan de lijn lopen niet kan opbouwen durf ik haar eigenlijk niet goed ter adoptie te zetten. Eigenlijk zou ze gewoon een rustig huishouden, rand dorp of landelijk met omheining waar het niet eens van belang is of ze wil wandelen of niet. Ze kan gelukkig wel prima even alleen thuis zijn en ligt braaf in de bench. Ze gaat ook de camera minder eng vinden en ik maak eindelijk leukere foto's van haar.

1 opmerking:

  1. Wat is het toch een prachtige hond
    Ik hoop van harte dat ze een huisje mag krijgen waar men haar met begrip kan begeleiden.

    BeantwoordenVerwijderen