vrijdag 13 oktober 2017

Omi

Omi is een hondje van de dag. Ze moet eigenlijk een nierdieet maar omdat ze zo mager is en zo kieskeurig met eten is het belangrijkste dat ze eet. Wat ze de ene dag heerlijk lijkt te vinden kan ze de volgende dag haar neus voor ophalen. In de eerste week ben ik bij de dierenarts geweest om alle medische papieren te laten zien en omdat ze moesten uitzoeken welke medicatie hier voor haar te bestellen. Elke dag ging het eten beter en ze leek wat aan te sterken en beter te eten dan in Spanje in het asiel. Ze stond donderdagochtend 5 oktober zelfs te kwispelen om plots in de middag te gaan spugen en in de avond was ze duidelijk niet lekker. Dus vrijdag 6 oktober naar de dierenarts terug. Ze was duidelijk misselijk en naar en het leek dus bloedvergiftiging van nierfalen maar tot ieders verbazing waren haar nierwaardes na onderzoek toch redelijk dus daar was het niet van. Ze heeft een 24 uurs prik gekregen en was niet meer misselijk maar eten was een ander verhaal. Op de open dag heeft ze heerlijk rustig een paar uur in een dichte bench geslapen en is daarna met mij mee naar huis gegaan dus ze heeft daar gelukkig geen stress van gehad. Ook toen de prik na een dag uit gewerkt was bleef de misselijkheid weg maar het eten bleef op en af gaan. Echter gaande weg gaat het weer met stijgende lijn. Ze staat nog niet te kwispelen maar staat wel weer te kijken. Ze krijgt nierdieet en Yarrah kuipjes. Daarnaast van alles van de supermarkt zoals hapjes zachte kaas of griekse yoghurt. Muisebeetjes verdeeld over meerdere maaltijden per dag. Mijn eigen honden vinden het geweldig want er blijft meest wel wat over en ze hebben nog nooit zoveel lekkers gehad. Op advies van een dierenarts Pronefra besteld wat helpt om minder stoffen in het bloed die haar misselijk kunnen maken te verminderen. En Nutribound om aan te sterken. Verder weer wat nieuwe blikken nierdieet voer en gewone oogzalf. Een relatief klein stapeltje wat vandaag binnen kwam maar wel euro 100 uit gegeven bij Medpets voor spullen voor Omi. Omdat de stichting al heel veel kosten aan haar heeft, haal ik die uit het noodpotje wat enkele jaren terug met hulp van blogvolgers bijeen gebracht is en waar ik het nog uit kan halen. Helaas is het niet voldoende voor de medicatie en het zou geweldig zijn als er nog mensen een kleine donatie aan Esperanza kunnen storten voor de kosten van Omi. Er zijn 2 rekeningen van consulten, een bloedonderzoek nierwaardes, een prik tegen de misselijkheid. En gewoon medicatie.
Voor hart en nieren: Fortekor plus 30tb € 17,50 dat is voor 30 dagen
Terramycine oogzalf € 7,50 reeds in gebruik. Hierna overgaan op gewone oogzalf meermaals per dag. Dat via Medpets gekocht.
2 andere soorten medicatie zijn nog in bestelling. Van de ene zijn enkel te grote pillen te koop en ze is maar 3 kilo. Dus daar zijn ze nog mee aan het puzzelen waar het in kleiner pil formaat te kopen. Die moet al in 4en dus een formaat waarbij ik het in 8 moeten gaan delen dat wordt het niet. Ik moet zowiezo alles tot poeder vermalen en met water in spuitje zuigen en zo in bek ingeven want in voer verstopt eet ze het echt niet. De laatste dagen wordt ze beter in het afwenden van haar koppie als ze haar medicatie krijgt, dus ik heb het gevoel dat ze weer sterker wordt 😋
Haar ondervacht zou eigenlijk ontwold moeten worden maar ze lijkt hier erg pijnlijk op ondanks dat het los zit. Mogelijk omdat ze zo mager en oud is en haar bloed niet goed dat haar huid extra pijnlijk is. Hopelijk als ze aansterkt dat ik het of zelf kan uit kammen of dat we hulp van een trimmer haar van de ondervacht kunnen verlossen. Ze wordt gelukkig wel erg graag door mij gekroeld en komt ook zelf er om vragen.maar met kroelen vervilt het juist tot klitten wat je weer niet wilt. Vanwege haar slechte hart wil je stress zoveel mogelijk voor Omi vermijden.
Misschien snappen sommige mensen niet dat we zoveel voor Omi doen. Maar ze heeft nog echt kwaliteit van leven en is zo lief dat we er alles aan gaan doen om de tijd die ze nog heeft zo aangenaam mogelijk te maken.
Mocht u Omi willen steunen met de dierenartsrekeningen dan kunt u een gift doen aan stichting Esperanza Stichting Esperanza te Bolsward NL13 TRIO 0198487509 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten