zondag 2 oktober 2016

Verslagje Open Dag

De Open Dag begon regenachtig met maar heel weinig bezoek. Gedurende de dag kwamen er meer mensen en werd het gezellig druk maar niet de topdrukte als andere jaren en dat is sneu want er was veel georganiseerd. Leuk voor mij was het om pupje Kessie terug te zien. En Chance nu Arie. Beide gezinnen nog altijd zeer blij met hun adoptie hondje van vorig jaar.
Bij de 2e kans honden moesten mensen kennelijk een drempel over, maar er waren op gegeven moment veel meisjes vooral die kwamen knuffelen. Andere jaren veel vragen over de buitenlandse honden maar dit jaar eigenlijk niets over castratie projecten en het leed en hoe zwaar de asielen het daar hebben verteld. Wel 1 keer uitgelegd wat een dodingstation is. Je merkt dat het verschijnsel buitenlandse hond inmiddels bekend is en men er positiever instaat.
Naast de educatieve kant willen we natuurlijk ook dolgraag baasjes vinden. Aan de honden lag het niet. Zelfs Dappertje, Mazzel en pupje Felix (opvangpup uit Griekenland van een ander gezin) voor wie we het erg spannend vonden, deden het geweldig. Helaas weinig animo voor adopties. Opvallend was dat de mensen die echt serieus kennis wilden maken voor adoptie van verder weg kwamen. Zo had Dappertje bezoek uit zowel Deventer als Badhoevedorp en tja beiden waren verkocht en zo heeft hij nu een luxe probleem.Ook voor Coco veel animo en het arme manneke was kapot. We moesten goed opletten dat ze het ventje ook lieten slapen als hij dat nodig had. Hoewel veel belangstelling hebben we het idee dat een passender mandje mogelijk ligt bij mensen die niet op de Open Dag waren. Coco krijgt vanmiddag bezoek en anders hebben we nog diverse andere kandidaten. Paco bleef maar op zoek gaan naar mensen om te knuffelen en voor een dame en haar dochters die speciaal uit Elburg kwamen is hij gereserveerd.Dan hadden de honden bezoek van mensen uit Steenwijk die aangegeven hebben dat ze Jerry graag een goed thuis willen bieden.
Niet te bevatten is het dat er voor de pups gewoon geen animo was. Dimcho wilde echt graag maar niemand kennelijk voor dit prachtige pupje gevallen. Zijn pleegbroer Michael liet zich helaas heel blafferig zien naar honden die buiten langs liepen. Is op zich leeftijdsfase. Maar kwam natuurlijk niet sociaal over terwijl hij hier in de roedel juist echt zo geweldig met alle honden is.Het voelt wat oneerlijk dat juist een Mazzel die niet opgaf en alle mensen steeds weer enthousiast begroette tot op het laatst en graag wilde knuffelen, soms nauwelijks een aai kreeg en al helemaal niet serieus bekeken werd. Arme Mazzel dat heeft hij echt niet verdiend. Mensen kijken toch te vaak naar uiterlijk.
Bijou is zelfs helemaal uit Dordrecht gekomen voor de Open Dag. Van 11 tot 1700 heeft ze met kindjes en volwassenen geknuffeld maar werkelijk niemand die haar wilde overwegen voor adoptie. Wel is vrijwilligster Cora volledig voor haar gevallen maar ja ze heeft al 5 honden en nog eentje zit er helaas niet in.Goldy werd platgeknuffeld door jonge en oudere meisjes. Ook een paar mensen die verder naar haar informeerden maar meest leek het geen passend mandje te zijn voor dit watervlugge toch wel ondernemende hondje.Gelukkig mag ze nog even verder blijven spelen in haar opvanggezin met Kinah tot er een passend thuis voor haar gevonden is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten