woensdag 30 oktober 2013

De bakkentuin is af!!!!!

Hoera vandaag heeft mijn vader de laatste afwerking gedaan en is alles in principe af.
Een groots project, een droomwens maar naar ik dacht financieel niet haalbaar maar mijn vader is gewoon begonnen.
Meteen ook andere praktische zaken aangepakt als het te smalle pad.
Resultaat is prachtig!!!! Mijn ouders lezen dit blog dus plaats gerust jullie complimenten hoor; ze worden graag gelezen :)

Toch ook grote opluchting. Voor mij was het zwaar want ik heb toch een streng en beperkt dagritme. Alleen met de honden gaat het prima maar zodra ik rekening moet houden met anderen wordt het voor mij zwaarder en lastiger omdat ik niet zo flexibel kan denken en het te vermoeiend werd. Klinkt misschien gek want ik heb immers nog nauwelijks iets gedaan in de tuin; mijn werk moet nog beginnen maar toch is het voor mij zwaar geweest. Maar nu kan ik uitkijken naar de leuke kant!!!! Mijn broer en schoonzus hadden me verrast met een groot pakket bloembollen dus dat zal de boel al aardig opfleuren van het voorjaar. Van de winter verder in de boeken neuzen naar planten voor de vaste plantenbakken en verder dagdromen wat er straks mogelijk zal zijn in de groentebakken. Heerlijk onbespoten vers uit eigen tuin. Hopelijk is het heerlijk ontspannen rondscharrelen en kan ik het goed bijhouden want tuinieren is echt een hobby en nu ik meerendeels alles op hoogte heb en goed erbij kan en op de rand kan zitten hoop ik lekker te genieten.
Pap ontzettend bedankt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Mijn moeder was trouwens vandaag ook mee. Dacht ik dat Casper en ik de beste maatjes waren..... nou vergeet het maar. Smachtend zat ie bij het hek van de boomgaard waar mijn moeder aan het appeltjes rapen was en negeerde mij finaal. Toen mijn moeder daarna met Raphael een lange wandeling ging maken zat ie gewoon bij de deur te piepen. Dus voor de 2e ronde is Casper lekker met mijn moeder een lange wandeling gaan maken. Hij was voorbeeldig meegelopen en had vaak even oogcontact gemaakt en mijn moeder snapte maar niet dat zo een leuk gezellig hondje na een jaar in Nederland nog geen definitief plekje heeft kunnen vinden. Ik ben maar kort wezen lopen maar heb o.a. Tommie meegenomen. Die loopt nu prima aan de halsband en tijd nu om eens naar het winkelcentrum te gaan. Meteen ook langs de hertekamp maar hij was te druk met snuffelen om maar 1 dier achter het hekwerk te zien. Hij deed het prima en trok zich van winkelwagentjes weinig aan en kwispelde vriendelijk naar de mensen. 
De reactie van Raphael van 2 dagen terug heeft helaas niet gereageerd dus ik vrees dat ze niet enthousiast over hem zijn verder. Hopelijk kom ik komende dagen weer aan adverteren toe want we blijven gewoon doorzoeken naar die gouden mandjes!

6 opmerkingen:

 1. Waauw, heel mooi geworden, wat een werk ook. Maar nu kan het genieten beginnen. Als je nog plantjes gratis wilt, ik wil wel wat kwijt, maar eerst zelf maar zien wat je mooi vindt. Tip: niet al te hoge planten erin, dan kijk je er tegenaan, ik heb dat al ervaren in mijn bakkentuin.
  Veel succes!

  groetjes,
  Adri

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw Maureen toppie van je ouders hoor !!!! het is heel mooi geworden en nu maar groentjes kweken ;-)
  Ik zou zeggen dat Casper je mama als baasje heeft gekozen dus mama adopteren dat hondje.. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ondanks alle ""rompslomp is het prachtig geworden,Maureen!
  Je pa en ma zijn toppertjes!
  Alles zal heerlijk smaken, zo natuurlijk mogelijk! Groetjes,Meta

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Feesie - feesie - feesie !!! Kanp staaltje werk hoor pa en dat wordt smikkelen straks met eten uit eigen tuin Maureen. Tuinieren met doggies om je heen is ook heel gezellig. Sterkte met alles en de voor gouden mandjes blijven we duimen. Aaitje/groetjes, Wout

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig geworden, Maureen!!!
  Enne....idd...Casper heeft zijn keuze gemaakt....hahaha... Hoe leuk is dát!
  Fijne dag/weekend xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Met eigen ogen gezien: waar ooit een vijver/modderpoel was e.a. verwilderde zaken lagen, ligt nu een prachtige bakkentuin. Driedubbel genieten, Maureen: om ernaar te kijken, om er in bezig te zijn en om er lekker van te eten. En chapeau voor je vader!
  Dirkje

  BeantwoordenVerwijderen