maandag 30 september 2013

foto en filmshoot

Gister waren Natasja en Gerben hier. "Even" 6 opvanghonden op de foto en film zetten in verschillende situaties is best stressen en kost veel tijd maar dank zij de hulp is het gelukt. En echt super gelukt want er zitten zulke leuke foto's bij en de filmpjes geven echt een leuk en goed beeld van elke hond.

Ik hoop komende dagen alles te verwerken opdat ik jullie mee kan laten genieten.

Petje af voor Gerben van 9 jaar die ook bij de 6e opvanghond nog met hetzelfde enthousiasme de hond knuffelde en aanmoedigde. Na 3 uur waren we klaar maar ja Raphael en Sereno zijn er natuurlijk ook nog. Raphael vrij gelaten en die ging lekker knuffelen.
Sereno is bang van mensen dus dat is een ander verhaal. Gerben kreeg instructies dat hij Sereno moest negeren. Niet lokken, geen toenadering zoeken, gewoon alsof het hem niet interesseerde. Best moeilijk maar Gerben deed het perfect. Sereno was daardoor geen moment moment bang. Hij liep met mij mee naar buiten en snuffelde aarzelend wat aan Gerben zijn handen. Zag Natasja staan met Raphael aan de lijn en dacht niet ohje bezoek maar dacht hoera we gaan wandelen. Gerben deed bij Sereno precies wat hij moest doen en niet moest doen. Daarom mocht hij de lijn overnemen en dat ging geweldig. Hij deed het zo goed dat Sereno zelfs met staartje in de lucht liep ondanks dat we maar een klein stukje liepen. Dat is echt heel knap. Het lijkt zo weinig die paar minuten met Sereno in plaats van een lekkere grote wandeling (Raphael vond het maar niets dat we al omkeerden, die had nog wel een uur willen wandelen) maar nu is het voor Sereno alleen maar leuk geweest en heeft hij zo een positieve ervaring opgedaan. We zijn maar tot de boerderij geweest en omgekeerd en daar nog even snoepje gegeven zonder contact te zoeken. Gewoon rustig zijn naam noemen en snoepje op hand maar zonder verder contact of te aaien. Veel mensen zouden neigen als iets goed gaat om meteen de volgende stap te willen zetten en te aaien maar nu werd het niet gedaan. Sereno heeft hierdoor een super socialisatie ervaring opgedaan met kinderen en met vreemde mensen in zijn algemeenheid. Ik zal hem nooit in een kindergezin of in een kinderrijke buurt plaatsen maar het is wel goed dat hij kinderen die hij toch wel eens tegen zal kunnen komen positief associeert en niet als eng ervaart. Gerben heeft het de hele zondag echt geweldig gedaan met alle honden maar misschien waren juist die paar minuten met Sereno wel het knapste. Volwassen mensen gaan vaak toch lokken en hij deed gewoon niets wat Sereno bang kon maken. Kijk maar op het filmpje:
Daarna Sereno voor welverdiende rust in bench en Raphael ook maar even naar binnen. Linda zat uiteraard ook binnen want die laat ik niet bij mensen verder. Maar de rest van de honden lekker los. Even allemaal door de tuin huppelen. Hieronder nog een filmpje met Gizmo in de hoofdrol :)
Het is echt genieten om opa Gizmo zo te zien huppelen, rollen en kwispelen.

We werden ook nog eens verwend met wat lekkers.

Het was een vermoeiende dag...

1 opmerking:

  1. Lijkt me inderdaad vermoeiend geweest. Maar toch ook veel voldoening lijkt mij met zoveel aai handen en hulp van groot en klein. Bedankt hoor. En wat zullen ze allemaal genoten hebben (mens en dier). Aaitjes en groetjes, Wout

    BeantwoordenVerwijderen