zondag 24 februari 2013

wat zijn ze leuk!!!!!!!!!!!!!!!

Vandaag is Django gekomen in opvang. Een hondje van Sphoek.
Hij is erg leuk. Hij doet denken aan Tank, een Sphoekopvanger uit 2011 met ook zo een grappig lijf waar geen einde aan kwam. Ze hebben het zelfde vrolijke onbezorgde karakter.
Django is maar iets van 32-33cm maar hij zou wel eens 10 kilo kunnen wegen. Hij is ontzettend opgewekt en blij.
Speels, vrolijk en aanhankelijk. Ik heb hem net al gewassen en morgen ga ik hem kammen en kijken of ik leuke foto's kan maken want hij heeft ook een schattig koppie met pluimoortjes en dat is zo nauwelijks te zien.
Op zich laat ik in principe 2 honden komen uit het buitenland. 1 klein en 1 middelgroot tot groot. Er zijn ook heel veel jonge pubers daar in het asiel die dringend opvang nodig hebben en eentje was er ook reisklaar maar ik wil even geen hond die langer kan zitten en veel beweging nodig heeft omdat ik Luca nog heb. Dus het zou eerst alleen Django zijn.
Maar ja toen bleek er een kooi beschikbaar en een 40cm hondje dat toch maar niet door zijn baasjes werd opgehaald uit het asiel. Dus die zou ook komen. Gezellig maar zul je zien vrijdag waren er mensen in het asiel en die vonden het een schatje en hup geadopteerd. Zonde van de kooi dus een pup aangewezen die prompt ook bezoek kreeg en ook vertrok met zijn nieuwe baasjes. Esmeralda dan, die wilde niemand hebben want ze had in het asielkantoortje op de stoel en tafel geplast en gepoept. Dus ze zou vast niet zindelijk zijn. Nou dat moet je niet tegen mij zeggen. Bijna al die hondjes zijn niet zindelijk en juist opvang kan ze daar een goed begin in geven dus dit meiske had zeker baat bij opvang. Waarschijnlijk kon ze gewoon in het asiel de rust niet vinden om zich als mini (ze is 27cm klein) rustig te ontlasten. Esmeralda is dus lekker ook meegekomen. Ze ligt graag in een stoel en wandelt rustig over de tafel maar ze ontlast zich hier gelukkig niet op hoogte dus ik denk wel dat het goed gaat komen.Het is een leuk gezelschapshondje met een lief en opgewekt karakter. Gewoon een sympathiek meisje waar de vorige baasjes gewoon niet veel moeite voor gedaan hebben maar als je in haar investeert heb je er een heerlijk kameraadje aan.
Maar ja Esmeralda, die kleine kruimel alleen in een kooi.... die zou verdwalen.... dus toch maar kijken of er niet nog wat "klein schattig snel weg" mee kon.

Dit pupseltje is meegekomen. Simba is zo zacht van vacht dat je blijft knuffelen. En laat ie dat nu heerlijk vinden. Gewoon een heerlijk volgzaam pupseltje waar ik eindeloos over struikel maar ik kan me niet voorstellen dat dit schatje lang op een leuk adoptiegezin hoeft te wachten. Kan nog overal waar men tijd heeft voor een jong puppeke.

2 opmerkingen:

  1. Zo....ben jij weer effe onder de pannen Maureen! Werk aan de winkel met die knuffels. Sterkte en geniet van ze. Groetjes Wout

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooi hondjes heb je weer om heerlijk te knuffelen... denk niet dat dit langblijvertjes zullen zijn...
    mvg Miranda en timmie en co

    BeantwoordenVerwijderen