zondag 24 februari 2013

Niets geschreven de afgelopen dagen want er valt weinig te melden. Geen reacties voor Luca of Droopy helaas.
Lekker gefietst en gewandeld. De roedel is tot rust. Alleen op 1 wandelpad waar Mamba samen met Bieke altijd een graaf-naar-de-muis-team vormde zie ik haar wat graafbewegingen maken en dan teleurgesteld opkijken, niet echt dat ze Bieke nog zoekt maar meer dat ze dan denkt van "samen was het gezelliger". Mamba sliep al heel lang alleen en dat leek dus geen probleem maar nu inene na een week begint ze alsnog wat te piepen/blaffen en wil ze uit de bench. Ik zit nu te aarzelen of ik haar met Phuc zal laten slapen. In het verleden wilde ze dat niet zo. Ze wilde echt alleen Bieke. En de overgang naar hond alleen was eigenlijk heel goed gegaan.
Vandaag is er sneeuwstorm. Weinig sneeuw hoor maar wel guur. Dapper een stuk met Luca gefietst en daarna met de kleintjes gewandeld. Jasjes aan want het is koud. Daarna de vogels op de oprit gevoerd. Normaal heb ik een vast aanloop van 6 mannetjes merels en 1 vrouwtje (wordt nog ruzie van het voorjaar), de roodborst, de houtduiven, wat koolmezen en vinken. Van de week zag ik tot mijn verrassing het winterkoninkje. Die doen hun naam geen eer aan want als insekteneters en heel klein en iel overleven ze meest de winter niet dus ik was blij er eentje te zien. De laatste dagen is er weer een bont gezelschap; de prachtige boomklever, schattige staartmeesjes en de bonte specht. Ik ben bijna door mijn vogelvoer heen, maar het weer kan volgende week wel weer omslaan en dan redden ze het wel weer.

1 opmerking:

  1. Inderdaad Maureen: guurtjes maar mooi wit buiten. Ook hier effe lekker gelopen met de hond (en kat erbij) en genieten van de vogels. Zelfs de bonte specht zat in het vogelhuisje bij het vetblok en de gaai komt af en toe ook kijken voor wat lekkers. We duimen weer voor mandjes hoor. Groet Wout

    BeantwoordenVerwijderen