vrijdag 8 februari 2013

Bieke vandaag

Bieke had vanochtend perfecte ontlasting en leek weer een stap vooruit te hebben gezet. Ik mailde nog even de arts want de maagdruppels zijn bijna op maar dat ze niet misselijk was geweest verder. Vlak voor ik wegging nog even gekeken voor antwoord in de mail, dat was er en ik mag gewoon dan gaan kijken hoe ze het zonder doet en evt indien nodig de pilletjes inzetten die ik ook nog heb. Ik sluit blij de pc af en draai me om en .........zie dat Bieke gespuugd heeft en het al weer naar binnenwerkt. Gelukkig nadien niet meer misselijk geweest maar toch.

Gister met boodschappen doen gemerkt dat Bieke toch erg moeilijk had gehad met alleen blijven en daarom haar vandaag meegenomen toen ik speciaal voer voor haar ging halen in Diever. Bieke liep eerst blij mee maar eenmaal in de auto ging ze trillen en oortjes zielig naar achter. Ze dacht natuurlijk dat we weer een uitje naar de dierenarts gingen maken. Aangekomen was ze wat ongerust. Even op de oprit laten lopen en toen weer in auto. Voer binnen opgehaald en nog wat besproken en daarna het ingeladen en Bieke er weer uit en toen was ze al een stuk vrolijker. Dit adres is super want het is ook nog eens direct naast het bos wat een losloopgebied is. Leuk voor de toekomst om vanuit daar met mijn woefjes te gaan wandelen. Nu kan Bieke nog niet wandelen en was ze nog geen 40 meter de tuin in geweest maar toch een stukje het bos ingelopen voor het positieve. Nou ik zag meteen een andere Bieke, oortjes attent en staartje blij in de lucht. Bij bosingang kwam er een labrador langs met zijn baas en dan zie je dat ze nog niet lekker is want die kreeg een megasnauw van haar. Maar daarna liep ze blij mee en toen ze linksaf wat aan het snuffelen was en ik rechtsaf was geslagen kwam ze in grote vaart blij aangerend toen ze doorhad dat ik al een heel stukje verder was. Op zich mijn fout. Ik ben niet zo gewend om te roepen en had dit bij haar wel beter kunnen doen zodat ze niet zo zou rennen. Maar ze heeft erna denk ik nog zo een 50 meter het pad mee afgelopen. Ze wou denk ik wel meer maar ik neem geen risico dus we zijn omgekeerd en terug naar auto gelopen. Een ommetje van niets maar voor Bieke als herstellend patient ver genoeg. In middaguur heeft ze nog lekker een paar hapjes voer gehad zonder misselijk te zijn maar ik zag haar wel in een buig alsof ze maagpijn had en even later poepte ze, niet veel maar wel diaree met een grasspriet erin. Gister gezien dat ze wat gras hapte maar wel gezegd van doe maar niet maar zal dus moeten proberen te voorkomen. Geeft wel aan hoe gevoelig haar hele spijsverteringskanaal is en dat ik echt moet opletten dat ze even niets anders krijgt dan haar eigen voer. Zelfs met perfecte drollen kan de volgende ontlasting dus weer spetterdun zijn. Haar hele spijsvertering is nog herstellende en zo gevoelig. Even later zat ze weer wat zielig en ik wrijf over haar buik zo van doet die au?.... zie ik een grote vlo. Nog vrij plat dus hopelijk had die nog niet gebeten en ik zag nergens bijtplekken en geen andere vlooien. Maar ik was verbaasd want vlooien heb ik eigenlijk nooit. Alle honden worden aan het begin van de maand in antitekenmiddel gezet. Alleen was Bieke nog niet behandeld want jonge pups onder de drie maanden, zieke honden en herstellende honden kun je beter geen chemische troep op hun lijfje gooien. Dus ja wat te doen. Vlooien kunnen ook nog eens zaken als wormen overbrengen wat ze nu zeker niet moet hebben dus toch maar een pippetje voor kleine hondjes op haar gedaan.
Ze heeft verder vanmiddag lekker geslapen en in namiddag buiten liep ze met haar staartje blij en haar gangwerk is niet slechter geworden maar in huis is haar staart wat laag en zie ik aan haar kijken dat ze minder lekker is. Maar haar medicatie ging net vlot naar binnen dus eetlust is goed.
Hopelijk is het andere voer een goede zet. Ik wilde nog weer ander voer maar dat moet besteld en is nog niet binnen. Blijft toch zoeken waar ze het goed op zal doen. En vooral zal blijven doen. 

5 opmerkingen:

 1. Hé wat lees ik ben je bij chantal geweest? Zoek je een tarwevrije brok? Die heb ik namelijk wel van haar voor onze Max (is gebaseerd op voornamelijk vis.Maar moet ze inderdaad speciaal bestellen. Als je snel erom verlegen zit wil ik wel een beetje afstaan? Verder doen de anderen hier het uitstekend op de pro low grain dat geef ik afgewisseld met vlees.
  Wel blij dat Bieke zo vooruit gaat!
  groetjes
  Merel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Ja Merel ik was bij Chantal. Ik had van jou toen haar kaartje gehad. Ik wil Bieke graag op vers vlees hebben maar voor de honden hier heb ik de gewone en die kan ze beter nog niet. Ze krijgt nu van Droopy de eend en wat van de kip. Dat is voor even niet erg maar Tinlo Barf werkt op het principe van meerdere prooidieren afwisselen. en dus moet je zo een 5 prooidieren geven om compleet te voeren. De dierenarts wil graag dat ze even 1 of 2 eiwitbronnen krijgt nu haar darmen moeten herstellen en geen rund en zag graag iets van kalkoen of eend. Het idee was Carnibest kalkoen of eend maar dat moet ze bestellen. Ik heb zelf hier carnibest natuur liggen maar dat is met rund. Net als de andere merken die ik nog heb. Mijn vriezertje zit ook nog eens aardig vol. Maar ik heb nu een paar rolletjes kvv ook op basis van eend maar dan eentje met een premix die compleet is. Ligt al in de koelkast en ik ga haar dan morgen voorzichtig overzetten. Ze is niet zo lekker en ik hoop echt dat ze weer snel terug goede ontlasting heeft zoals vanochtend en zich weer happy voelt. Ik had ook nog eens druppels gister in haar bek gegeven en wat te snel waardoor ze zich verslikte en mogelijk heeft ze daar nu ook last van :(
   Maar ja ze is immers nog lang niet beter. Ze is nog altijd heel ziek en mocht alleen naar huis omdat ze de medicatie oraal kan innemen maar ze heeft nog echt haar rust nodig.

   Verwijderen
 2. Het is een vechtertje en een kleine terugval zal misschien vaker komen maar kijk naar nu in vergelijking tot 1 week geleden...positief blijven denken hoor en misschien op een klein missertje na gister is ze toppieblij en gelukkig met haar verzorging door jou. Op een beter adres kan ze toch niet zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach Maureen wat verdrietig dat Bieke weer niet goed is, hoop dat het een terugval is en ze weer snel opknapt, ik duim voor jullie hoor!

   Liefs Mieneke

   Verwijderen