dinsdag 24 februari 2015

goede berichten

De dag begon goed met een vrachtauto die het grofvuil ophaalde. Wat een opluchting want ik had er vannacht echt liggen malen dat het er nog lag en ik het nu eenmaal niet even opzij schuif.
Dan hebben de roemeentjes weer stappen vooruit gezet. Dizzy was vanochtend een stukje mee in de tuin en Sereno deed rot zoals hij de eerste dagen altijd naar nieuwelingen kan doen. Niet leuk maar wat was ik blij dat ze naar mij toe kwam voor troost. Voor het eerst naar mij toe ipv ik naar haar.

Wolfje deed het zo goed dat ik later besloot haar ook los mee de tuin in te nemen maar dan wel met een sleeplijn. Ze vond het heel spannend dus Africa dacht haar even te gaan halen. Grappig maar gevolg was een paniekerige Wolfje die op zo een manier de lijn niet positief zal gaan ervaren. Dus haar even gepakt en tot rust gebracht en de lijn eraf gehaald. Toen ze rustig was weer naar buiten gestapt en ze kwam mee bijna tot het grasveld. Toen rende ze terug maar gelukkig route het huis in. Dat is voor mij het belangrijkste dat ze de vluchtroute terug het huis in neemt. Ik ben terug gelopen en ze liep inmiddels weer bij het terras maar meteen weer het huis in en ik heb deur weer snel dichtgedaan. Het ging goed en voor vandaag weer even genoeg. Ik wil haar echt bij goed daglicht als ik goed kan opletten laten wennen. Morgen weer. Zich ontlasten zal ze toch nog even niet buiten durven dus eerst maar zo opbouwen. Ze pikt alles wel snel op dus dat is een goed teken. Ongetwijfeld gaat het aan de lijn leren lopen ook wel lukken. Ook mijn vader die kwam om in de regen met Sereno en Mamba te lopen kon in de huiskamer Wolfje en Snowy snoepjes geven. Dizzy vond het nog wat eng maar leek wel nieuwsgierig.
Dan goed nieuws voor Africa. Ze is gereserveerd. Mensen net met pensioen die deels in Amsterdam en deels in Frankrijk wonen. En op een prachtig stekkie in Frankrijk dus het lijkt me zalig voor haar.

1 opmerking:

  1. Het wennen komt vast en zeker goed Maureen. En zo fijn dat Africa al een plekje krijgt. Van de regen in de drup naar hup nieuwer baas. Aaitjes/groetjes, Wout

    BeantwoordenVerwijderen