zondag 22 februari 2015

niet zo geweldige planning

Ik heb een strakke planning. Er staan altijd wel honden in de wacht en je kunt ze nooit allemaal helpen. Naast langzitter Sereno wil ik geen langzitters hebben maar goed plaatsbare makkelijke honden die snel door kunnen. Zo is Tom gekomen maar helaas ondanks dat ik dacht dat men wel voor hem in de rij zouden staan heeft hij nog geen passend huisje gevonden. En tja de volgende opvang had ik al ingepland. Dus 3 weken later nieuwe opvangers. Ook drie honden die snel zouden moeten kunnen plaatsen. Bubbles inderdaad vlot geplaatst maar tot mijn verbazing geen reacties voor de andere 2 meiden. Ook zijn Niki en Rafa gekomen om drie dagen te logeren en die gaan dinsdag naar huis. Ik zou dan half maart opvangen voor Gaia dogs. Dat gaat niet door maar de vraag of ik eind februari kon helpen en dan met roemeentjes. Optimistisch dat er meer honden zouden plaatsen dacht ik dat moet wel kunnen volgende week wat extra op te vangen. Ik koos voor de jonge puberpups en die zouden verder sociaal en vriendelijk zijn en ook met kinderen waarschijnlijk kunnen en leken zeer goed plaatsbaar. Ik dacht dan zijn Niki en Rafa weer weg en ongetwijfeld wat van de andere honden geplaatst (hoopte natuurlijk op Sereno die bezoek kreeg). Maar ai nog honden nog in opvang plus logeetjes en dan horen dat het transport vroeger dan gepland was en de honden kwamen plots al dit weekend. Voor de honden fijn maar dat betekend dat ik nu ook de roemeentjes in opvang heb. Helaas zijn ze ook nog aardig van de rel van de reis en de vreemde omgeving dus ik heb Dizzy en Wolfje even van de site en uit de advertenties laten halen. Eerst ze maar even bij laten komen want ze zijn nu gewoon vluchtgevaarlijk. Het zijn wel schatjes hoor. Maar wel ook iets ouder dan doorgegeven aan de stichting.
Maar mijn mooie planning kan dus uit het raam. Gelukkig staan er verder geen geplande aankomsten in maart dus hopelijk kan ik rustig doorstromen en het dan hopelijk opbouwen met de 2 bangere hondjes. En stiekem hoop ik helemaal door te stromen want ik hoop wel in maart Kluns te laten komen en mogelijk pup Kika als er vervoer is vanuit Hongarije en ze afgeënt is.

Maar dus nieuwelingen. Snowy loopt hier op het filmpje voor het eerst in de tuin. Nog wat verdwaasd maar zij is een hondje dat naar je toekomt. Ze is inmiddels gewassen. Dat was hard nodig maar echt sneeuwwit is ze niet, eerder wat cremig dus niet echt een Snowy.
Ook Dizzy is inmiddels gewassen. Ik heb gepoogd haar met speciaal tuig in de tuin mee te nemen (los is ondanks de omheining nog teveel risico want ze komt niet naar je toe en is bang van de andere honden, zeker de grotere). Met hulp van Rieke en Tom toch een beetje aan de grotere honden laten wennen. Verder de bench met Snowy die ze kent uit Roemenië neergezet in de huiskamer. Eerst zat ze verstijfd maar vanavond is ze voorzichtig wat in huis gaan lopen.
Wolfje is een soort van speels en zoekt contact maar komt niet echt naar je toe. Aanlijnen is geen optie en vanwege het vluchtgevaar laat ik haar niet naar buiten. Vanavond lijkt ze wel een beetje over haar angst voor de andere honden heen te komen. Africa die net zo groot is lijkt haar nu niet meer zo eng. Dat geeft wel hoop dat ze er stapje voor stapje zal komen. Wolfje is een plaatje.
Snowy is net een minilabrador, Dizzy een soort boerenfoksje en Wolfje een miniwolfje. Alledrie niet zo groot. Lief zijn ze zeker maar er is voor mij en de baasjes wel werk aan de winkel om ze verder te socialiseren. Wolfje had al interesse van een gezin met heel kleine kindjes. Helaas vind ik dat zoals ik het nu observeer gewoon geen optie dus dat is afgezegd tot grote teleurstelling van de geïnteresseerde.

2 opmerkingen:

  1. Dus veel werk en veel liefde en zorg te geven om ook deze mooie diertjes weer vertrouwen te geven. Jou wel toevertrouwd. Dirkje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oef...dat is een lang bericht Maureen met van alles en nog wat dus. Misschien naast een strakke planning ook een soepele leggen in de toekomst? Met zoveel dingen tegelijk (plaatsers - nieuwkomers - afzeggingen - toezeggingen - adoptanten - krant etc.) kan het altijd net ff anders lopen als je denkt zal ik maar zeggen. Desondanks zal je toch wel genieten met deze drukte nu en is het jou wel toevertrouwd. Enne: het scheelt natuurlijk WEL even in de troostchocola. Heel veel aaitjes en knuffeltjes en groetjes, Wout

    BeantwoordenVerwijderen