dinsdag 11 november 2014

zorgenkindje Whoopi

Afgelopen zondag ochtend was ik met de eigen woefjes en Sereno gaan lopen op een tractorpad door de velden. Het begon al fout. Sereno en Whoopi die over de landweg gingen rennen. Kreeg ik ze eindelijk mee tractorpad op staat Phuc nog op de landweg met zijn poot in de lucht. Hij wist niet meer hoe te bewegen. Hij heeft zich van de zomer opzijspringend voor Roderick heel naar gestoten en had toen letterlijk zijn knieschijf ernaast gestoten. Die kreeg ik toen met heel veel moeite wel terug maar sindsdien zijn de banden denk ik zwakker en heeft hij het al meermaals gehad. Phuc opgetild en terug het tracorpad op en na 15 meter gestopt en gekeken. Gelukkig kreeg ik daar ter plekke het schijfje weer terug en konden we gaan wandelen. Dacht ik. Niet dus. Staat Whoopi inene ook met haar poot omhoog. Geen idee wat ze gedaan heeft, misschien blijven hangen achter een graspol? Bij haar kreeg ik de schijf vrij makkelijk terug maar er zit teveel speling in. Whoopi is in 2008 geopereerd vanwege de Patella Luxatia. Omdat de problematiek complexer lag hielp dit onvoldoende en is ze later dat jaar nogmaals aan haar rechterachterpoot door een specialist geopereerd waarbij de poot is gebroken, afgeschaafd en een plaat heeft gekregen. Een langdurige operatie waarbij hij haar op het einde moest reanimeren omdat ze kennelijk niet te lang onder narcose kan. Omdat ze het verder op pijnstilling goed deed is besloten niet meer de linkerpoot te opereren vanwege het narcose risico. Ze is volgens haar paspoort nu 10 jaar maar ik denk zelf ouder. Helaas blijft ze nu hinkelpinkelen. Ze staat er wel op maar steunt er niet op. Ze springt met drie poten wel gewoon op bed. Ik geef haar maar een hogere dosering pijnstilling. De linkerpoot opereren is nu zeker geen optie meer nu ze op leeftijd is. Ik hoop maar dat ze in de komende dagen hersteld.
Overigens gingen Whoopi en Sereno achter in de velden ook nog het maisveld in dat geoogst was om restjes te vreten. Maiskorrels is niet erg maar ik weet Whoopi haar maiskolven voorliefde en wil Sereno niet op idee├źn brengen (een kolf verteerd niet goed en kan bij grotere stukken ingeslikt ernstige verstoppingen veroorzaken) dus maar iets eerder omgekeerd. In de auto rook ik al snel dat Mamba op een onbewaakt ogenblik ook weer in de viezigheid gerold had en ik reed met open raampje naar huis. Ze kon meteen in bad. Soms heb je van die wandelingen dat je denkt ik had beter meteen terug kunnen gaan. 

2 opmerkingen:

  1. Zozo...das een hoop gedoe geweest. Jammer dat je voor zo'n wandeling niet effe een seintje krijgt uit de toekomst. Maar ik begrijp eea toch wel weer op de (3) pootjes terecht gekomen. Aaitjes/groetjes, Wout

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach, dat is rot van Whoopi's pootje. Je maakt je natuurlijk bezorgd hoe het verder gaat. het zijn ook van die breekbare pootjes bij zo'n krummel natuurlijk. Rafa heeft het ook wel wat. Artrose in het rechter voorpootje en deze zomer al een paar keer na een run of na gegraaf in de vele muizengaten het linkerpootje pijnlijk, dus of honken of met pootje in de lucht lopen/rennen wat weer belastend is voor het andere artrosepootje. Zorgenkindjes, zoals je zegt. Whoopi zeker met de voorgeschiedenis.
    We duimen voor de (lang)zittertjes. Dirkje

    BeantwoordenVerwijderen