dinsdag 11 november 2014

maf hoor

Vandaag hebben mijn ouders met Sereno en Alma een lange wandeling gemaakt en ik ben even later met Daffy Duck naar het bos gelopen. Kom je op het wandelpad een bladblazer tegen. Opdracht van de gemeente. Pffff ik vind het zo onzinnig. Verderop bij de oude begraafplaats en het verbindingspad tussen de oude en de nieuwe begraafplaats waren er ook 2 man bezig dat is alleen maar netjes maar het gewone zandpad voor wandelaars gaan schoonblazen...... laat mij maar op die paar knisperende blaadjes lopen hoor. Je kunt ook werk zoeken.
Ik wilde ook nog met Laika gaan lopen maar ja daar hoef ik geen bos mee in te gaan als er zoveel bladblazers bezig zijn. Mijn moeder heeft heel even met hem aan de weg gelopen voor socialisatie. Laika neemt wel snoep aan van mijn ouders maar mee het hek door met iemand anders.... Hij liep de eerste meters met zijn staart tegen zijn buik maar volgens mijn moeder herstelde hij goed en heeft hij toch een stukje vrolijk meegelopen en zelfs een plasje gedaan. Bravo Laika!Zara nam weer snoep aan van mijn vader toen ze zag dat Alma en Mamba om hem heen sprongen.Gister weer met haar wezen fietsen en ze was al niet meer zo bang van de garagedeur. Echter toen ik met haar op de landweg een slotenschoonmaakmachine voorbij wilde was het teveel. Dat vond ze echt doodeng. Rustig gekeerd en haar bij laten komen en terug gegaan. Sommige dingen zijn gewoon nog een stap te ver en dan mag een hond dat best aangeven en als je dan luistert (en uiteraard wel zelf rustig blijft) dan creƫer je alleen maar een vertrouwensband met de hond. Vergeleken hoe ze hier kwam, is ze al heel goed aan het bijdraaien maar het is wel nog echt een projectje. Ik hoop snel te horen wanneer ze door mag naar de andere opvang want ik kan gewoon te weinig met haar aan de slag.

1 opmerking:

  1. Met geduld kom je er wel Maureeen. Enne...werkverschaffing kan nog erger: vandaag of morgen gaan ze de blaadjes weer aan de bomen terugplakken? Inderdaad grote nonsens om 'n zandpad schoon te gaan blazen. Juist zo leuk....dat najaars gezicht/gevoel/gehoor met kalende bomen/struiken om je heen. Aaitjes/groetjes, Wout

    BeantwoordenVerwijderen