zondag 23 november 2014

schrikken

Vanavond toen ik met de honden in de tuin was en ze net via de bijkeuken naar binnen riep was er een knal. Zara in paniek en niet naar binnen maar hop zo een geschrokken Zara de omheining over. Ze vloog in paniek ook over het volgende hek van de oprit. Ik snel sleutel pakken maar toen was ze al weg. Waarheen? Ik zoeken, roepen, met het snoepdoosje rammelen maar ik kon haar niet meer vinden. Ben maar door buurt gaan fietsen en verschillende buurtuinen ook door maar niets. In het pikkedonker ook lastig zoeken. Gelukkig net toen ik het zoeken wilde staken hoorde ik in reactie op mijn roepen geritsel in de buurtuin (die ik al door was geweest maar mogelijk was ze toen verderop de landerijen in). En ja hoor steeds meer geritsel en daar was Zara. Ze liep langs de beukenhaag bij mijn oprit (laag hekje wat ze zo over zou moeten kunnen maar nu wist ze het even niet kennelijk). Snel naar haar toegesneld in de buurtuin. Zara was duidelijk nog van de rel en heel opgelucht mij te zien. Nou dat was wederzijds! Wat een schrik zeg. Zo blij dat ze weer terug is. Ik heb nu al weer een paar keer knallen gehad maar meest net als we liggen te slapen maar nu dus in de vroege avond en precies met de honden in het donker buiten. Was maar 1 knal en leek niet eens zo dichtbij maar Zara schrok toch. Voortaan in het donker haar maar aan de lange lijn. Het is geen wegloper maar zo in paniek kunnen ze ver rennen. En hoewel mijn omheining hoog is wist ik al dat ze er zo over kon want ze is extreem behendig wat dat betreft. Dus ik hield haar al als een havik steeds in de gaten. Maar was dus mooi te laat. Gelukkig wist ze dus wel de weg naar huis terug dat is een opluchting maar ik hoop het toch niet meer mee te maken.

3 opmerkingen:

 1. Jeetje wat zal jij geschrokken zijn zeg, en dat alles in het donker.
  Toch maar goed dat je al met haar ben wezen wandelen en fietsen ,zo wist ze feiloos de weg naar huis terug te vinden, wat duidelijk een veilige plek voor haar is, het vertrouwen is er dus al.
  Voor de honden gaan jullie in Nederland wel weer de moeilijke kant op met al het vuurwerk en geknal, sterkte er maar mee.
  Dat is dan weer een van de positieve kanten van Hongarije, geen geknal door vuurwerk, alleen maar op oudejaarsavond.
  Groetjes,
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja ik leer ze altijd zo snel mogelijk de weg naar huis en heb alle wandel en fietsroute gereden en vrienden verderop zijn ook nog de landweg met groot licht afgereden. Maar is ook dubbel. wat als ze inderdaad via de buurtuin achter de akkers in gerend is en ik ben aan het roepen op een landweg 3 akkers verderop dan lok je haar juist de verkeerde kant op en ben je zelf al weer weg als ze komt opdagen. Ik ben anderhalf uur aan het zoeken geweest en was echt ten einde raad al hield ik me voor dat ze slim is en een herder karakter heeft dus heus de weg naar huis wel weer zou vinden. Maar toch.
  Zo maar weer lekker gewoon met haar aan de wandel of naast de fiets. Ik heb haar op straat gelukkig wel altijd in zo een buikband tuig lopen. Ze zou aan de lijn kunnen lopen maar ik had al gemerkt hoe schrikachtig ze soms kan zijn op zaken die ze niet kent. Zara is ook erg gevoelig voor geluid en honden horen natuurlijk tonen die wij mensen niet horen.
  Maar ze is gelukkig weerom en ik ben nog steeds erg opgelucht. Maar zie met schrik en vreze de jaarwisseling tegemoet ja.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig dus eind goed al goed - maar het inderdaad blijft altijd weer schrikken met dat geknal (wat je al het hele jaar door hoort helaas). Knuffel haar maar een beetje extra Maureen. Aaitjes en groetjes, Wout

  BeantwoordenVerwijderen