vrijdag 17 februari 2012

hoera - 1,5 kilo

Toen Zinnia hier enkele dagen was had ik haar gewogen want ik wilde haar ontwormen en dan is het handig het gewicht te weten. Ze woog toen maar liefst 21,5 kilo. Vandaag heb ik haar weer gewogen en nu weegt ze 20 kilo. Dat is in 1,5 week 1,5 kilo eraf en dat is werkelijk geweldig. Er zal echter nog zeker 2 kilo afmoeten maar het begin is er. Aangezien het een actief hondje is dat graag wandelt en rent zullen de overige kilo's teveel er ook wel af gaan. Of haar tepeltjes nog zullen bijtrekken is altijd de vraag, maar hopelijk kunnen adoptanten daar langsheen kijken.

Peppi was al vlak voor ze hier kwam ontwormd dus die heb ik nooit gewogen maar die is zeker ook al meerdere kilo's kwijt en gaat er steeds mooier uit zien. Die is hier natuurlijk ook al wat langer.

Het is nu eenmaal altijd makkelijker om een mager hondje via 4 maaltijden per dag te laten aankomen dan een te dikke hond te laten afvallen want hun hele stofwisseling is vaak passief geworden zeker bij honden die jaar in jaar uit in een beperkte kennel zitten. Terwijl juist die honden het aan het opgeven zijn en het zo nodig hebben om daar weg te geraken. Veel mensen zeggen och en ahh bij de magere lijfjes maar die te dikke hondjes die zouden eigenlijk met prioriteit weg moeten.

Bij een gesteriliseerde beagle als Zinnia zul je haar hele leven op haar gewicht moeten letten. Zinnia is dol op eten en zal altijd op zoek zijn naar een lekker extra hapje tussendoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten