zaterdag 4 februari 2012

even voorstellen: Zinnia

Vandaag kwam Betty Zinnia brengen. Bedankt Betty!
Zinnia is een Cuenca hondje. Cuenca is een dodingstation in Spanje waar vrijwilligers jaren lang met succes honden in leven hielden. Zo heeft Zinnia het 2 jaar overleeft. Maar omdat er te weinig adopties waren werd het overvol en stelde de gemeente een limiet. En het is natuurlijk vreselijk als je honden jaren lang gered weet en dan alsnog de dreiging hebt van inslapingen. Veel stichtingen in diverse landen reageerde op de nood oproep en zo zijn in het najaar heel veel honden via diverse transporten geadopteerd of in opvang gegaan en zo alsnog geplaatst.
Arme Zinnia zat er helaas nooit bij. Hoewel ook hulp ter plaatse kwam en de leefomstandigheden verbeterden is het nog altijd geen asiel en worden honden pas geholpen als ze gereserveerd zijn. Dat betekende dat Zinnia de afgelopen jaren ongetwijfeld pups heeft gehad. Mogelijk nog recent aan haar hangtepels te zien. Gezien het daar ook vriest zullen de pups daar geen overlevingskans hebben gehad. Ze zijn bezig om van het dodingstation een asiel te maken zodat ze dit soort zaken kunnen gaan voorkomen, maar dat soort overdrachtzaken is niet 123 geregeld.
Echter dit jaar leek het geluk voor Zinnia te keren. Ze werd gesteriliseerd en klaar gemaakt voor transport en kwam zondag 22 januari aan voor opvang. Ze was dolblij iemand te hebben die haar aandacht gaf en voor haar zorgde. Niet vreemd dat ze haar verzorgster nog overal naliep. Helaas had dat opvanggezin kennelijk geen mogelijkheid om haar in alle rust te laten wennen en moest ze na een paar dagen weg omdat ze nog niet alleen kon zijn. Ze zat in België en ging van noodopvang België naar noodopvang Nederland en zo kwam het dat ik benaderd werd dat dit meiske dringend nu een vast plekje nodig had want op deze manier is het logisch dat ze nog niet alleen kan zijn. In nog geen 2 weken tijd al 5 tijdelijke plekken en al ongekend veel kilometers op haar kaart....
Uiteraard is haar verblijf hier opvang en is de bedoeling een blijvend thuis. Daarom gaan we hard op zoek naar een liefdevol thuis in Belgie of Nederland voor dit leuke Beagle meisje. Zinnia zal nog moeten leren om alleen te blijven maar zal dit prima kunnen leren mits men het rustig op kan bouwen. Zinnia is ongeveer 4 jaar oud. Ze loopt prima aan de lijn en kan op rustige plekken los. Ze is zindelijk en kan mee in de auto. Ze reageert op zich goed op honden, kinderen en katten maar wil ook wel graag alle aandacht (en eten!) voor zich zelf hebben dus we plaatsen haar liever niet met jongere kinderen. Tieners zal geen probleem zijn. Zinnia is wat te dik maar ziet er verder bijzonder uit met die grappige sproeten op haar poten en dalmatinervlekken op haar borst. Ze wandelt graag dus met lange wandelingen en dieet komt het met het gewicht vanzelf weer in orde. Hopelijk vindt dit aanhankelijke hondje snel een passend thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten