donderdag 23 februari 2012

Cijuela Granada Spanje

Begin Januari kwam er een noodoproep binnen vanuit regio Granada. Een Spaans gezin met liefde voor de dieren maar geen geld en klein behuisd dreigde de zorg voor hun dieren boven het hoofd te groeien. De gezondheid en leefomstandigheden van mensen, katten en honden was zorgwekkend. Een Duitse stichting doneerde het geld voor de sterilisatie en castratie van de 18 katten en 10 honden. Esperanza zorgde voor geld om de kittens medische hulp te geven en de Spaanse stichting Vagabundos wist via lokale contacten in Spanje een quarantaine plek voor deze kittens in Barcelona te regelen om verder op te knappen. Verder moesten er gewoon dieren weg naast de 5 kittens. De lokale asielen zitten vol en in het Sierra Nevada gebergte waar het thans volop vriest is het leven voor kleine hondjes in de asielen zo ontzettend zwaar. Helaas kan Nederland weinig doen aan adoptie katten aangezien we in Nederland zelf een katten overschot hebben maar wel konden we hulp aanbieden met de adoptie van 5 honden. Dit zal ook gaan via Esperanza.
Een ander gezin kon ook opvangen. Na overleg besloten om 3 Cijuela honden te laten komen en 2 andere honden. Alle honden werden geadverteerd en konden ook direct geadopteerd maar helaas 1,5 maand lijkt tijd genoeg maar toch zijn er nog geen serieuze kandidaten en ook mijn andere opvanghonden zijn helaas nog steeds niet geplaatst. Maar mogelijk helpt de komst van de nieuwe honden dat de langzitters ook weer gezien worden. De nieuwe honden zijn allemaal vriendelijk en aanhankelijk.
Bij aankomst even sleeplijntjes want als je meerdere honden binnenkrijgt na zo een spannende reis moet je geen risico nemen ook al zijn ze mensgericht.
Mini Zoë heb ik even lekker rustig in de slaapkamer gelegd bij Whoopi.
Sol is een lief podencootje, niet zo heel groot. Sociaal hondje dat met katten, honden en kinderen kan. Ze kan zelfs los op plekken waar je ruimte hebt en niet struikelt over wild want ze heeft wel wat jachtinstinct en mag graag rennen. Ze is in opvang in Noord Holland bij een gezin met kinderen, katten en honden. Ze is geen Cijuela hondje maar komt van een andere opvanggezin daar. Ze is indertijd als pupje op straat gevonden met haar zusje. Die plaatste snel maar Sol die een gebroken pootje had waarvan ze al lang en breed hersteld was bleef toch maar zitten en is inmiddels 1 jaar oud en houdt een waardevolle opvangplek vast in Spanje. Gezien haar prachtige uiterlijk en lieve karakter hopen we dat ze nu alsnog snel een goed thuis mag vinden. Dirkje, Michiel en Sol uitgezwaaid en daarna kennis maken met de roedel. Peppi en Phuc vonden het wel gezellig al die kleintjes erbij maar de Cijuela kleintjes zelf waren er toch wel wat van onder de indruk en zochten het hogerop.
Maar kleine Zoë weet het wat te overdrijven.
Voor Fritsje en Zoë maar even een mandje op de kast gezet. Morgen lopen ze probleemloos door de roedel is mijn ervaring.
mmm ligt Zoë al weer op de tv. Volgens mij is het gewoon een kleine diva!
Ze ligt ook heel graag op schoot. 4,5 kilo is dit ukkie. Net zoveel als Whoopi weegt ze.
Lula zou het ook wel hogerop willen zoeken. Maar dan op de aanrecht want oh wat is het eten hier lekker. Lula is geen Cijuela hondje maar komt uit het asiel van Vagabundos in de bergen waar ze het zeer zwaar had. Dat is wel te zien want ze is erg mager.
Hierboven Blacky en hieronder Chatet. Deze 2 kleine Cijuela hondjes wachten nog op een vlucht. Maar het leek verstandiger om ze niet alle 5 tegelijk in opvang te laten komen. Blacky en Chatet zijn ook super lieve sociale hondjes maar wel 2 honden die buitenshuis nog weinig van de wereld hebben gezien en die nog het nodige aan socialisatie nodig hebben. Zij zijn ook direct te adopteren en anders hopen we hen in april te laten vliegen voor opvang hier.

1 opmerking:

  1. Een drukte bij jou op dit moment hoor! Te hopen dat er inderdaad binnenkort wat adopties komen. Succes met plaatsen!

    Groetjes
    Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen