zondag 28 februari 2016

lange adem

Veel lieve vragen of ik misschien de griep heb of zo. Probeer deze update maar te lezen zonder buiten adem te raken en jullie zullen wel snappen waarom ik even niet aan het blog toe kwam.

Vorig weekend dus Buffy geplaatst. Ze heet nu Floortje en deze foto zegt denk ik voldoende. Ze woont bij ex opvanghondje Tommie maar Floortje kan het ook met Balou de hond van de dochter goed vinden.
Rolo is geplaatst bij zijn broer Benji. Spelen mondde de eerste avond uit in een schermutseling op een ongelegen plek waardoor de heren zich vastgewerkt hadden. Vrouwtje Alicia wilde ze er achter vandaan vissen en kwam toen met haar arm er ongelukkig tussen en werd gebeten. Gelukkig bracht de regel in huis wordt niet gespeeld rust tussen de heren. Maar vervolgens werd Rolo ziek en had hij onder andere kennelhoest. Waar hij het heeft opgelopen weten we niet. Hier had hij geen last en ook geen andere honden met kennelhoest. Dus zowel vrouwtje en Rolo in de lappenmand. Beterschap!
Dan verdrietig bericht van Joop dat Ashley (adoptie 2010) op leeftijd van ruim 11 jaar oud is ingeslapen. De dag van de foto was er nog niets aan de hand en de volgende ochtend kon ze niet meer opstaan. Acuut hartfalen en de dierenarts kon niets meer voor haar doen anders dan haar uit haar lijden verlossen. Joop begrijpelijk helemaal verdrietig want hij had er een geweldige hond aan. Maar 11,5 jaar oud is wel een prachtige leeftijd voor een Pyrenee.
Ciufa was gereserveerd en het huisbezoek was goed en ze is inmiddels gehaald. Ze heet nu Shiva en de eerste berichten zijn goed.
Nicky had ook bezoek. Heel spannend want ze is naar mij heel aanhankelijk maar verder zo verlegen en snel schrikachtig. Ze zagen gelukkig wel hoe lief ze was en welke potentie ze heeft en Nicky is gereserveerd. Maandag is het het huisbezoek.
Voor Sjimmy is serieuze interesse. We mailen al even heen en weer en ze hebben aangegeven voor hem te willen gaan. De intake was goed en ze komen hem waarschijnlijk volgend weekend ontmoeten en dan mag Sjimmy hopelijk mee naar zijn nieuwe thuis.
Dan was ik in december al gevraagd of ik Freddie kon opvangen. Hij moest wachten tot het doorstroomde met de grotere honden maar helaas zitten die hier nog steeds. Freddie heeft echter kennelstress en werd steeds magerder en is daarom nu alsnog als urgentie hond erbij gekomen. Hij eet als een dokwerker en komt al flink aan. Het leuke is dat er ook serieus interesse voor deze lieverd is en Freddie krijgt morgen bezoek. Daarnaast ook de laatste overgebleven pups van de kennelopvang. Er waren heel veel belangstellenden vooraf al. Maar de afspraken werden weer net zo hard afgezegd. Gelukkig ook veel leuke huisjes gevonden.
Zo woont Nick in Roden en heet nu Bandit
Zo woont Prins in Beilen en heet nu Morris
Zo woont Botje in Havelte
Zo woont Lolita in Annen.
Dus het is druk in Drenthe met roemeense rescue hondjes.
Hier een voorbeeld. Deze 5 pups werden dus in extreme koude gevonden. Eer er opvang was, kwam de hulp voor 3 pups te laat. Prins en Faith zijn de overlevenden. Faith zoekt nog een passend mandje.
Goldie. Gevonden in prikkeldraad omwikkeld. Ze was er slecht aan toe. Had deze pup zichzelf in de nesten gewerkt of had iemand haar mishandeld? Het is onbekend. Wel zeker is dat het opvanggezin in Roemenië er een super lief sociaal pupje van heeft gemaakt die terug vertrouwen heeft in de mensen. Goldie is heel zacht van karakter. Bescheiden en dringt zich niet op maar zo lief dat je juist over haar niet moet heen kijken.
Dan het verhaal van Lolita en haar pups. Als ik het verhaal goed vertel heeft Laura in Roemenië indertijd bij het openen van haar voordeur een vuilniszak aan de deur gevonden. Bij het openen ontsnapte er een hondje, vermoedelijk teefje, in pure paniek en rende zo hard weg. Ze hebben nog gezocht maar dit hondje helaas nooit meer gevonden. De andere 4 hondjes waren naar adem aan het snakken en kon ze snel binnen zetten. 3 reutjes die goed gezond waren en na entingen en castratie naar Nederland zijn gekomen en geadopteerd. En 1 teefje Lolita. Ze was mager en hoogzwanger en de dierenarts durfde abortus/sterilisatie niet meer aan. Daags erop zijn Kyler en Kinah geboren. Ze zijn dus veilig in foster opgegroeid maar wel is al die tijd de mama er bij geweest en het zijn dan ook behoorlijke mama's kindjes. Ze hebben niet echt geleerd het zelf te doen. Niet bang van andere honden en op zich ook knuffeltjes maar erg op elkaar gericht. KylerKinah
 Hopelijk vinden deze dotjes snel huisjes waar ze alles mogen leren en op de grote wereld socialisatie krijgen. Al met al drukker dan vooraf gedacht met de zalika honden. Maar super netjes!... Omdat ik inspring voor noodopvang mag ik de rekeningen van het gekochte voer indienen. Aangezien ik wel verwacht dat de puppekes toch ook snel moeten kunnen plaatsen hoop ik volgende week weer terug op normaal te komen. Want als je dit lange verhaal al vermoeiend vond om te lezen, kun je je wel voorstellen hoe druk en vermoeiend de week voor mij geweest is.Dus hopelijk nog maar 1 drukke week en dan een maand rust en doorstroming met de andere lieve opvanghonden hier die al veel te lang wachten.

1 opmerking:

  1. Hoi Maureen,
    Inderdaad maakte ik me, als trouwe lezer, zorgen over jou. En nu ik zie hoe druk je het hebt (gehad) maak ik me eigenlijk nog steeds zorgen. Want wat een zorgen heb jij wel niet met zo een huis vol! Ik wens je sterkte en hopelijk doet alle liefde die je terug krijgt van deze lieve viervoeters jou 'vleugels krijgen'. Succes!
    groet, José

    BeantwoordenVerwijderen