dinsdag 28 april 2015

bezoek

Gisteren kwamen Anieta en Mirjam op bezoek. Dat vonden mijn honden wel gezellig. Anieta heeft indertijd Droopy bij mij geadopteerd en nog een heerlijk pensioen gegeven. Een paar maanden na het overlijden van Droopy hebben ze Betty opgevangen en die is gebleven. Betty heb ik gezien in December maar toen was ze veel kleiner en volgens mij ook donkerder. Ze heeft een prachtige vachtkleur nu en is een flinke dame geworden.
Dan waren ook Nicu en Catina mee die ze onlangs hebben opgevangen. Een nest puppen op straat geboren en goed bedoeld in een asiel met 500 honden belandt waar echter niemand voor ze zorgde. Michiel en Dirkje gingen Betty halen begin december en bezocht de straathonden van Carmen (die daar wonen maar niet ter adoptie zijn) toen 2 magere pups wanhopig op het voer afkwamen. Niemand die ze eten gaf en de andere pups reeds overleden door de kou en gebrek aan eten. Esperanza zorgde voor voer maar in de wintermaanden is het daar zwaar dus het was spannend of die twee het zouden overleven. Maar Nicu en Catina zijn dapper en hebben het gered. Ze zijn begin dit jaar gesteriliseerd en gecastreerd en in opvang in Roemeniƫ herstelt. Ze waren nooit gesocialiseerd maar hebben in Roemeniƫ al veel geleerd.
Nicu
Catina
Maar begrijpelijk als je de eerste half jaar van je leven niet echt ben aangeraakt door mensen en ze je weinig hebben gegeven dan is het spannend. Naar eigen mensen super lief en knuffelig maar vooral Catina vindt vreemde mensen nog spannend. Honden snapt ze beter. Ze kwamen lekker hierheen om hier in de roedel te spelen en in de grote tuin te rennen.
Grappige Nicu kwam bij mij ook aaitjes halen en toen ik bij het weggaan nog even snoep pakte voor de honden kon ik helemaal niet meer stuk. Catina is echter gevoeliger en nog snel overdonderd en kan denk ik het beste bij een speelse stabiele hond en mensen die niet verwachten dat ze een allemansvriend wordt.Ze bleef op gepaste afstand maar kwam wel tot rust en ging lekker spelen toen ze merkte dat ik geen contact met haar zocht. 
De roedel hier vondt het super gezellig. Mirjam en Anieta werden gesandwiched tussen Beethoven en Bo-Ghy maar dat mocht hun pret niet deren.
Rusty haalde ik er pas later bij maar die was echt probleemloos met de vreemde honden en genoot van knuffelen met Mirjam en Anieta en kroop verder blij bij mij op schoot.
Hij wordt trouwens ook een beetje ondeugend....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten