woensdag 4 juni 2014

je kunt niets plannen in het leven

Goede berichten over Sara. Het is altijd spannend als een gevoelige hond vertrekt. Je kunt het ze niet uit leggen. Raphael was ondanks liefdevolle opvang bij zijn nieuwe vrouwtje de eerste week best van slag en wilde nauwelijks eten. Sara haar nieuwe vrouwtjes waren goed geïnstrueerd en voorbereid op een hondje die mogelijk zou willen ontsnappen uit stress van het verplaatsen.
Maar Sara eet goed, is zo relaxed al na een dag dat ze geen angst meer hebben dat ze de tuin uit zal willen (die trouwens heel goed omheind is), wandelt blij mee en speelt al af en toe met Jip. Ligt lekker op de bank en lijkt zich goed aan te passen. Wel nog terugval in zindelijkheid maar voor de rest doet ze het ver boven verwachting zo goed.
Heerlijk als je al die goede berichten leest en zo een geruststelling hebt dat Sara bij deze adoptanten helemaal gelukkig zal worden.
Planning is uiteraard om verder door te stromen want dan kunnen 29 juni de boxers komen die in opvang in Hongarije zitten. Vooral Tino die toch moeite heeft met grotere reuen zou ik graag geplaatst zien. Als het niet kan blijven ze langer in Hongarije maar voor de honden is het ook beter als ze naar Nederland kunnen komen. Ze staan in ieder geval in de advertenties in de hoop alvast een goed huisje te vinden. Op het baasje gezocht blog staan ze in het menu onder boxers 29 juni.
Maar ja dan gebeurd er weer iets waardoor je mooie planning in duigen valt. Een dierenarts die ik hoog in achting heb omdat ze regelmatig in haar eigen tijd naar andere landen vliegt om deel te nemen aan castratieprojecten en daarmee zoveel onnodig leed voorkomt door ongewenste voortplanting te voorkomen bij katten en honden, die dierenarts zocht dringend hulp voor een hond. Gewoon een Nederlandse hond in nood. Zondag was de eigenaar met de hond op de spoed gekomen om de hond in te laten slapen. Tja een hond van 2,5 jaar zomaar in laten slapen omdat deze duidelijk ziek is doe je niet als dierenarts. Na onderzoek bleek de hond ernstige blaasstenen te hebben en dringend geopereerd te moeten worden. Eigenaar had geen geld en heeft afstand gedaan. Hond werd opgenomen en maandag werd dierenbescherming gebeld maar die weigerden de hond over te nemen. Terug naar eigenaar met euthansasie afspraak voor vandaag. Dierenarts trok alle kanalen open maar niemand wilde of kon de hond helpen met opvang. Terwijl het een vriendelijke sociale hond is die met alles en iedereen kan en die na operatie met het juiste voer gewoon oud kan worden. Op valreep is vanochtend geregeld dat de euthanasie van vandaag werd omgezet in een spoedoperatie, dit omdat ik dit lieve pechvogeltje zal opvangen.
Ik ben een leek maar duidelijk mag zijn dat dit meisje gigantisch pijn heeft gehad. Ze moet wel op het juiste voer. Duurder dan de supermarkt brok maar beslist goed betaalbaar voor gelukkig de meeste honden bazen. Het is net als met Droopy. Een hond met pech. Verdriet bij haar vrouwtje en haar kinderen en verwarrend voor de hond. Maar dankzij de dierenarts is Megan haar leven wel gered en krijgt ze nu een fijne kans op een goed lang leven. Een nieuw projectje die als ze goed herstelt dit weekend hier in opvang komt. Thans nog beroerd van de operatie en nog bloed plassend maar naar verwachting zal ze zich heel snel vele malen beter voelen dan ze zich in heel lange tijd gevoeld heeft. Er zijn al diverse mensen die meedenken en willen helpen en ook Dirkje en Michiel waren meteen bereid met stichting Esperanza te helpen. Ze is trouwens meteen ook gesteriliseerd. Enkel nog entingen herhalen als ze hersteld is maar verder kan ze eigenlijk vlot ter adoptie is de verwachting en hoop ik dat er mensen zijn die op haar grappige bulldog kopje vallen. Het is een old english Bulldog met wat langere pluizige haren. Kan met honden, katten en kinderen. Gewoon een meisje met pech die het niet verdiende om al ingeslapen te worden in een land als Nederland. Maar de crisis is soms hard.

3 opmerkingen:

  1. Zozo...die is heel wat lichter na de operatie neem ik aan. Ze zal vast en zeker snel oplucht weer rondstappen. Nu nog een fijn mandje en alles weer ok. Dank aan de helpers zullen we maar zeggen. We duimen trouwens gewoon verder voor de andere mandjes hoor Maureen. Aaitjes en groetjes, Wout

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een verhaal, zo triest. Heb het even gedeeld op FB, wie weet heeft iemand belangstelling.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een triestt verhaal Maureen en wat geweldig dat deze lieve buldog gered is door de DA en door jou!! We duimen voor een geweldig nieuw thuis en dat zal best gaan lukken! XM

    BeantwoordenVerwijderen