woensdag 9 april 2014

Hoe gaat het met Bongo

Vandaag kwam Bongo langs. Dat is altijd leuk. Hij was gezellig en vrolijk. Kwam knuffels halen en was toen zeer druk met snuffelen en plassen in de tuin want je moet toch weer even op de hoogte zijn van wie er tegenwoordig hier rondlopen niet waar.
Ik had hem voor het laatst gezien met zijn nieuwe vriendje anderhalf jaar geleden: http://ranjaclub.blogspot.nl/2012/10/troy-en-bongo-op-bezoek.html

Troy was een heerlijke vrolijke sociale grote hond. Hij leek goed gezond. Indertijd negatief getest op de Middellandse zeeziektes. Troy werd onlangs ziek. Zijn nieren bleken niet goed te werken en hij werd behandeld. Ondertussen waren ze op zoek naar de oorzaak. Het kon gif zijn bv van antivries oplikken tijdens hun wintersportvakantie waar ze laatst geweest waren maar voor zekerheid ook Leishmaniose test opnieuw. Helaas bleek het leish te zijn. Die kan een incubuatie tijd hebben van wel 7 jaar dus bloedtesten in Spanje zijn altijd momentopnames. Gelukkig is het goed te behandelen en krijg je met antibiotica de bacterie weer slapend en worden de meeste honden er gewoon stokoud mee. Maar Troy had pech. De bacterie had zo een klap uitgedeeld al aan de nieren dat de artsen zijn nieren niet meer op gang kregen. Direct na spoelen werd hij dan steeds weer terug ziek. Toen het duidelijk werd dat de nieren niet meer op gang gebracht konden worden hebben ze moeten besluiten hem in te laten slapen. Hij was pas 2 jaar oud. Zo oneerlijk en verdrietig. Rust zacht Troy!

Maar de baasjes dachten verder en kwamen hier het speciale voer en de medicatie brengen wetende dat het voor een andere hond levensreddend kan zijn en zodoende gaat het naar Bingo een hondje van Gaia Dogs die binnenkort in opvang komt bij Rineke omdat hij in Griekenland kansloos is en hier nu goede behandeling zal krijgen opdat Bingo hopelijk er wel gewoon oud mee mag worden. Dank en hulde aan de baasjes van Troy!

Gelukkig kan Bongo ook prima zonder zijn grote vriend. Hij speelt liever met leuke kleine teefjes zoals hier met Mamba. Ze kennen elkaar nog van toen Bongo hier in opvang zat en het klikt dan meteen weer als ze elkaar zien. Leuk! 

1 opmerking:

  1. Inderdaad...rust zacht Troy - hopelijk heb je ondanks alle ellende af en toe fijne uurtjes beleefd - voor alle andere -4- voeters hierboven...aaitjes/groetjes, Wout

    BeantwoordenVerwijderen