vrijdag 27 juli 2012

update

Zinnia heeft inene een dip met alleen slapen en alleen blijven. Ze heeft echt stress. Lichamelijk gaat het juist heel goed met haar. Ze rent weer door de tuin en is speels. Ze heeft nog een aantal dagen medicatie en pijnstilling maar ik verwacht dat het daarna ook geen probleem zal zijn. Hopelijk bouwen we het alleen blijven ook weer op.

Ozzy heet nu Vos en met hem gaat het ook heel goed. Alleen heeft Ozzy dat hij waaks is. Daarom was een stadssituatie al niet echt ideaal. Ze merken het vooral met bezoek daar is hij nog ontzettend blafferig op, hij komt wel tot rust maar zodra de mensen dan bewegen of hem aankijken begint hij weer. Buiten gaat het echter wel heel goed en ze proberen het nu op te bouwen door hem buiten kennis te laten maken en indien mogelijk het bezoek even mee te laten wandelen en dan zien ze dat Ozzy minder bang is. Het is gewoon een socialisatieprobleem wat al enorm verbeterd is maar hier was bezoek toch meest in tuin of ik kon hem ook even apart zetten wat ik ook moet doen met Linda en Lucky. Maar aangezien hij zoveel hier al geleerd heeft denk ik dat met de huidige opbouw het gewoon moet gaan lukken op zijn nieuwe stek. Voor de rest gaat het prima. Ook is hij al even alleen geweest en ook dat heeft hij keurig gedaan.

1 opmerking:

  1. Vos (ozzy) gaat dat heel goed doen Maureen.. gewoon kwestie van tijd... het blaffen met het bezoek is waarschijnlijk een schrikreactie...eenmaa hij ondervind dat het bezoek geen kwaad doet zal hij meer vertrouwelijk worden.... ik merk bv aan kleine timmie als mijn man iets neemt dat op een stok gelijkt eender wat hij gewoon ineen krimpt dus vermoedelijk is er naar geslagen geweest.. want anders doet hij dat absoluut niet.. als mijn man dan zegt maar timmieke baasje doet niks en zich hurkt komt hij gelijk wel flossen bij zijn baasje... maar moet voelen dat hij niks boos gaat doen.Soms is het moeilijk die honden hun gedachtengang te weten...

    BeantwoordenVerwijderen