zaterdag 21 juli 2012

stroomversnelling

Gister inene een leuke geschikte reactie voor Sixto. Het huisbezoek is aangevraagd. Afwachten maar weer. Spannend.
Dan het echtpaar die in het verleden al aangegeven belangstelling voor de grotere honden hier te hebben. Gister zijn ze terug gekomen van vakantie en de huisbezoeker van ACE is direct langs gegaan en heeft daar een huisbezoek gedaan. Vandaag zijn ze langs gekomen maar Easy is het toch niet geworden maar Ozzy mocht mee. Sneu voor ACE maar fijn dat er een hond hier na zo lang geen adopties een fijn plekje heeft gevonden. Ozzy moet nog veel leren maar ze gaan verder met hem aan de slag. Best slikken om zo plots afscheid te nemen maar Ozzy heeft lang genoeg moeten wachten en zal het heerlijk krijgen.

Easy was helemaal idolaat van Ozzy maar sinds Amaretto er is die net zoveel energie heeft als Easy gaan die twee helemaal los en is Ozzy uit beeld. Easy zocht dan ook totaal niet naar Ozzy. Ik mis mijn Ozziewozzie wel hoor. Nu maar weer vol spanning op een eerste berichtje wachten.

Met Amaretto een beetje op stap geweest donderdag en verder heeft hij de afgelopen 2 nachten braaf in de bench verderop in de badkamer geslapen waar hij toch alleen ligt maar wel nog nabij. Hij gaat er niet uit zichzelf in maar als hij erin zit dan slaapt hij wel braaf de nacht door al is hij nog wel vroeg wakker. Nu Ozzy geplaatst is wordt de volgende stap in de huiskamer of keuken slapen.
 Verder Amaretto geobserveerd. Het is een boeiende hond. Enerzijds een straatschoffie die het eerste jaar van zijn leven zijn eigen kostje op straat bijeen moest scharrelen en je dus echt kan aankijken van "jij mij vertellen wat ik moet doen? Mooi niet". Anderzijds een mensgerichte hond die heel attent is en je nauwlettend in de gaten houdt en echt bezig is met uit te vinden wat hij kan doen om je te plezieren. Twee tegenovergestelde kanten in 1 hond. Fascinerend.
  Zeer energiek en sportief. Goed op verkeer dus mogelijk dat ik volgende week eens kan kijken of het manneke naast de fiets mee kan als het niet te warm is. Dan kan hij een beetje zijn energie kwijt.

Dan Zinnia die heel goed leek te herstellen maar vandaag inene een dipje heeft. Ze voelt zich niet lekker maar ze heeft niet echt koorts, haar wond ziet er goed uit en eten/poepen en drinken/plassen gaat prima. maar ze plaste vanmiddag wel in huis terwijl ze normaal zindelijk is. Haar buik lijkt iets opgezet. Binnen kant van haar bek is goed donkerroze dus dat is allemaal in orde. Ik geef haar maar veel knuffels en houd haar goed in de gaten en voel toch regelmatig die buik. Dat laat ze gelukkig goed toe. Het is toch een grote operatie geweest en een grote wond ook van binnen.  Ze heeft echt nog even TLC nodig en die krijgt ze. Hopelijk knapt ze over het weekend op en anders bel ik maandag even met de dierenarts voor overleg.

3 opmerkingen:

 1. Sterkte en knuffels op afstand voor Zinnia! Hanke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahhhhh maureen ik ben echt zo blij voor Ozzy.. eindelijk ook een huisje .. en misschien sixto ook twee hondjes ineens is toch goed ... Ik val wel voor zinnia maar mijn man houd het liever bij één hondje.. gr Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, dat lijkt me ook zo moeilijk, je hechten en weer los moeten laten. Maar je weet ook waar je het voor doet. Hoop dat Zinnia weer snel opknapt en dan ook haar eigen mandje mag krijgen, zou niet weten waarom niet....


  Adri

  BeantwoordenVerwijderen